17.6.15

Κωνσταντοπούλου: «Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού»...

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια
"Παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks..."...

-Το μήνυμα του Παυλόπουλου, για την απουσία του...

Με αιχμές της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος.
Η...
κυρια Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν Κλοντ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε, πως, «ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού». Και πρόσθεσε, πως, « παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks  και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις – πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο».
 «Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε. Να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους», αναρωτήθηκε η Πρόεδρος της βουλής.    

Μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας


Απών από την συνεδρίαση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος   έστειλε γραπτό χαιρετισμό που διάβασε η κυρια Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Παυλόπουλος εξηγεί ότι η συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο καθιστά αδύνατη την συμμετοχή του στην συνεδρίαση και εκφράζει την «ειλικρινή αναγνώριση» στην έρευνα της επιτροπής. Επισημαίνει τέλος τα «αδιαμφισβήτητα» εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: