31.7.12

Απόσυρση ή καταψήφιση ζητά ο Λοβέρδος...


Την απόσυρση, άλλως την καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε με εισήγησή του που διανεμήθηκε στις θυρίδες των βουλευτών, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η εισήγηση Λοβέρδου που... διανεμήθηκε εν όψει και της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει «αντιμεταρρυθμιστική τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που στέλνει λανθασμένο και επιζήμιο μήνυμα για την Ελλάδα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης».

Όπως επίσης τονίζει ο κ. Λοβέρδος «δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους η αντιεκπαιδευτική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί και αν αυτό δεν γίνει, να καταψηφιστεί από τη Βουλή: η διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης, μέσω του τρόπου άσκησης της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας και ο απολύτως λανθασμένος χαρακτήρας ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται επίσης σε τριμελές διευθυντήριο που έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση, για να επισημάνει ότι το νομοσχέδιο δεν πέρασε καν από υπουργικό συμβούλιο.

«Για τους πολιτικούς, μόνος δρόμος είναι ο παρασιτισμός! Ιδού το δίδαγμα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας», αναφέρει επίσης ο κ. Λοβέρδος.

Νωρίτερα, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε τονίσει ότι ο νόμος 4009/2011 ούτε θίγεται ούτε και θα θιγεί και ότι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να γίνει συζήτηση σε τέσσερις συνεδριάσεις και όχι σε μια που προβλέπει η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ο κ. Βενιζέλος είχε επίσης υπογραμμίσει ότι η Βουλή δεν μπορεί να ευνουχιστεί από το δικαίωμά της να συζητά νόμους έστω και αν έχουν ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία και ότι δεν θα μπορούσε να αποτελεί ύβρη στη Δημοκρατία το να συζητήσει ξανά, επί παραδείγματι, τους όρους της δανειακής σύμβασης που επίσης είχε ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φέρεται να έκανε λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια «καθώς ενώ ο υπουργός Οικονομικών μιλάει για μέτρα, την ίδια ώρα εμείς λέμε ότι μέτρα δεν υπάρχουν».

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επισήμανε, σε σχέση με τα μέτρα που προκρίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ότι ενώ στη διετία πάρθηκαν μέτρα 1,6 δισ. για τους μισθούς, τώρα επιπροσθέτως προκρίνει μέτρα τα οποία φθάνουν στο 1,2 δισ. ευρώ και ότι ενώ στις συντάξεις κόπηκαν 3,5 δισ. τη διετία, τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα και άλλων 2,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με όσα προτείνει ο κ. Στουρνάρας.

Επίθεση κατά «όσων έχουν εγκατασταθεί στο ΠΑΣΟΚ εδώ και 30 χρόνια και τώρα καταγγέλλουν ξεπούλημα και κάνουν και τους τιμητές», εξαπέλυσε ο Νίκος Σηφουνάκης, αναφορά που ερμηνεύτηκε ως σχόλιο σε επίθεση που είχε εξαπολύσει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Ο Ιωάννης Δριβελέγκας φέρεται επίσης να εξέφρασε την έκπληξή του που το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι αυτό το πρώτο της τρικομματικής κυβέρνησης..
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: