31.7.12

Οι Έλληνες στο... στοιχείο τους!...


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν φτάσει αισίως στην 4η ημέρα τους και οι εκπρόσωποί μας συνεχίζουν την δική τους προσπάθεια προκειμένου να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους και να ... τιμήσουν την "γαλανόλευκη".

Το υγρό στοιχείο έχει την τιμητική του και οι προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών μας εκεί επικεντρώνονται σήμερα, με την ελπίδα όλων να έχουμε νίκες και προκρίσεις.

Ιστιοπλοϊα, κολύμβηση, πόλο και κωπηλασία με 13 αθλητές συν την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης περιλαμβάνει το... μενού για την χώρα μας. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και μένει να φανεί στην πράξη, αν θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν.

Το ξεκίνημα γίνεται στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο με τον Κριστιάν Γκολομέεβ. Ο 19χρονος κολυμβητής θα ξεκινήσει την προσπάθεια του λίγο μετά τις 12:00 στον 1ο διάδρομο της 5ης προκριματικής σειράς.

Στις 12:40, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα κολυμπήσει στα προημιτελικά των 200μ. πρόσθιο και θα βρίσκεται στην 3η προκριματική σειρά και στον 3ο διάδρομο.

Μία ευκαιρία για να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία θα έχουν οι Λευτέρης Κόνσουλας και Παναγιώτης Μαγδανής, που αγωνίζονται στα ρεπεσάζ που ξεκινούν στις 12:30.

Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιστιοπλοϊα σε όλες τις κατηγορίες και έχουμε φουλ ελληνική εκπροσώπηση. Άλλα πληρώματα έχουν κάνει δυνατό ξεκίνημα και άλλα είναι αρκετά πίσω και θα προσπαθήσουν να αναρριχηθούν.

Στην κατηγορία Finn, ο Γιάννης Μιτάκης που βρίσκεται 10ος έπειτα από τέσσερις ιστιοδρομίες θα συνεχίσει την προσπάθεια του με την 5η και την 6η στις 14:00 και στις 15:30.

Το ίδιο ισχύει για τους Αιμίλιο Παπαθανασίου/Αντώνη Τσότρα στην κατηγορίας Star (είναι στην 11η θέση) με την 5η ιστιοδρομία να διεξάγεται στις 14:10 και την 6η στις 15:50.

Ακόμα αγωνίζεται η Άννα Αγραφιώτη στην κατηγορία Laser Radial, η οποία έπειτα από δυο ιστιοδρομίας βρίσκεται στην 29η θέση (η τρίτη ιστιοδρομία της ξεκινά στις 14:00 και η τέταρτη στις 16:10). Το ίδιο θέλουν και οι Διονύσης Δήμου/Μιχάλης Πετεινιώτης στην κατηγορία 49er (20οι έπειτα από δύο ιστιοδρομίες), που θα αγωνιστούν στις 14:00 και 14:50, αλλά και ο Βαγγέλης Χειμώνας στην κατηγορία Laser (16ος έπειτα από δύο ιστιοδρομίες), που θα αγωνιστεί στις 16:00 και 17:30.

Από εκεί και πέρα, έχουμε την κατηγορία RS-X σε άνδρες και γυναίκες, όπου θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση. Ο Βύρων Κοκκαλάνης θα συμμετάσχει στις 14:00 και 14:50 στις 1η και 2η ιστιοδρομία στην κατηγορία και στις γυναίκες η Αγγελική Σκαραλάτου (15:30 και 16:20).

Τέλος, έχουμε και αγώνα της Εθνικής πόλο των ανδρών, η οποία θα αντιμετωπίσει στην Water Polo Arena στις 17:30 την Ιταλία για την δεύτερη αγωνιστική του Α’ ομίλου. Η ομάδα του Ντράγκαν Άντριτς ηττήθηκε με 8-6 στην πρεμιέρα από την Κροατία, κάνοντας αρκετά καλή εμφάνιση και όλοι ελπίζουν ότι σήμερα θα μπορέσει να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: