25.5.18

To διπλό πρόγραμμα Μητσοτάκη...


... ή... δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ...
Τις τελευταίες μέρες καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποτινάξει την ακραία νεοφιλελεύθερη ρητορική του, να εμφανιστεί φιλολαϊκός και εγγυητής του...
κοινωνικού κράτους.

Το γιατί επιλέγουν ο ίδιος και το στρατηγικό του επιτελείο αυτή τη μεταστροφή στο λόγο του, ας αναζητηθεί στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων. Σε κάθε περίπτωση τον διαψεύδουν όλα όσα έχει πει το προηγούμενο διάστημα, τα πεπραγμένα του. Ο ίδιος του ο εαυτός, αλλά και τα στοιχεία.

Πίσω σε αυτά που ζητούσαν οι δανειστές για την κοινωνική πρόνοια – Υπόσχεται λιγότερα από αυτά που έχουν γίνει



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στις 2 Μαΐου 2018 σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» ανέφερε: «Θα διαθέσουμε 1 δισ. ευρώ για να πάρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα περισσότεροι από 800.000 συμπολίτες μας».

1. Ο ίδιος άνθρωπος που στο πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 ακολούθησε τον επικίνδυνο δαρβινισμό αναφέροντας: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».

2. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψήφισε ούτε το νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης το Μάρτιο του 2015, ούτε το νόμο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το Δεκέμβριο του 2016.

3. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως με αυτή τη δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη αναφορά επαναφέρει τις ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, τις οποίες και κατάφερε ν' αποκρούσει η κυβέρνηση. Γιατί όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει «αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι το 0,5% περίπου του Α.Ε.Π. να διατίθεται στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» επιστρέφει τη συζήτηση πριν τη δεύτερη αξιολόγηση όταν οι δανειστές ζητούσαν την κατάργηση όλων των επιδομάτων, κάτι που η κυβέρνηση απέτρεψε καταφέρνοντας να εξοικονομηθούν οι πόροι του ΚΕΑ για το 2017 και το 2018. Βέβαια το είχε πει και κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ χωρίς όμως το φιλολαϊκό φερετζέ: «Χρειαζόμαστε μια δίκαιη και αποτελεσματική επιδοματική πολιτική με ενσωμάτωση των βασικών επιδομάτων σε ένα αξιοπρεπές ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

4. Όταν μιλά για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων αποκρύπτει ότι το 10% των άνεργων δικαιούχων του ΚΕΑ θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: