24.5.18

Tα τηλεσκουπίδια...


 ...οδηγούν σε ντόμινο εξελίξεων στο τηλεοπτικό σκηνικό…
Με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να εστιάζει στα τηλεσκουπίδια που έχουν μαζευτεί τελευταίως στη μικρή μας οθόνη έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα για την...
επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό σκηνικό. Τα στελέχη των καναλιών εθνικής εμβέλειας ετοιμάζουν τον… εξοπλισμό τους για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν αλλά θέλουν πάση θυσία να γνωρίζουν ποιος θα είναι ο… καμβάς πάνω στον οποίο θα μπορούν να κινηθούν. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι, πολλά μπορεί να αλλάξουν από τις αποφάσεις που θα πάρει η ανεξάρτητη Αρχή για το «Game of Love» του ΑΝΤ-1 ίσως και αυτήν την Τρίτη (29/5). Όχι μόνο για το κανάλι του Αμαρουσίου που πολλοί σήμερα πιστεύουν ότι θα είναι ο μεγάλος χαμένος… Καθώς μια τέτοιτα εξέιξη μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυσχερή θέση στελέχη άλλου καναλιού.

Ας εξηγηθούμε…

Οι περισσότεροι θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι το ΕΣΡ εκτός από ένα πιθανό πρόστιμο εναντίον του ΑΝΤ-1 θα επιβάλλει στο κανάλι και αλλαγή σήμανσης της παραγωγής (λέμε τώρα) κάτι όμως που αυτόματα θα αλλάξει και την ώρα μετάδοσης του τηλεσκουπιδιού. Να ζητήσει δηλαδή η ανεξάρτητη Αρχή να μεταδίδεται πλέον είτε μετά τις 22.30-23.00 είτε ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα. Μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει τα στελέχη του ΑΝΤ-1 (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) να φέρουν πιο νωρίς την κωμωδία τους «Κάτι κουρασμένα παλικάρια» και να βάλουν μετέπειτα το «GoL».

Η κατάσταση όμως δε σταματάει εκεί καθώς το ΕΣΡ ελέγχει και το τηλεσκουπίδι που μεταδίδει μεσημεριάτικα ο ΣΚΑΪ, το «Power of Love». Αν όμως και γι’ αυτό ισχύσει αλλαγή σήμανσης, κάτι που ορισμένοι θεωρούν πολύ πιθανόν, τότε θα αρχίσουν τα… παρατράγουδα για το κανάλι του Φαλήρου. 

Το «PoL» μεταδίδεται στην απογευματινή ζώνη και μια μετάθεσή του, όχι πολύ αργά, αλλά ακόμα και στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης θα δημιουργήσει ισχυρούς… πονοκεφάλους στα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου. Κι αυτό διότι το κανάλι από Δευτέρα έως Πέμπτη μεταδίδει από τις 21.00 έως και σχεδόν τη μία μετά τα μεσάνυχτα το άλλο ριάλιτι που διαθέτει,  το «Survivor», το οποίο αποδίδει και περισσότερο. Κι άντε μετά να… βγάλουν άκρη με τον Τούρκο παραγωγό Ατσούν Ιλιτζαλί στον οποίο ανήκουν τα δικαιώματα των ριαλιτοπαίχνιδων. 

Καταλαβαίνει κανείς ότι μια απόφαση του ΕΣΡ μπορεί να οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων στο ευρύτερο τηλεοπτικό τοπίο κάνοντας τα στελέχη των καναλιών και ειδικά του ΣΚΑΪ να τρέχουν και να μη φτάνουν. Παράλληλα θα δημιουργήσει και προηγούμενο για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο και τις παραγωγές που σχεδιάζουν να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τα κανάλια. Ιδωμεν… 

Σωτήρης Μανιάτης

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: