26.5.18

Σάλος με το πρωτοσέλιδο του Le Point...



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 

"Ο δικτάτορας. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ερντογάν;"Αυτός είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του γαλλικού περιοδικού "Le Point" που...
κυκλοφόρησε χθες.

Το εξώφυλλο προϊδεάζει για το αφιέρωμα που ακολουθεί στις μέσα σελίδες, κάνοντας ακόμη αναφορά για "την μεγαλομανία του Ερντογάν, τα δίκτυα που διατηρεί στη Γαλλία, την επιθετική ρητορική για την Αλγερία και τα εγκλήματά του...".

Στις μέσα σελίδες, το αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού όχι μόνο δεν "χαρίζεται" στον Τούρκο πρόεδρο, αλλά καταγράφει το χαρακτήρα, την πολιτική καριέρα και τα έργα του με τα πλέον μελανά χρώματα.

Όπως ήταν επόμενο, το δημοσίευμα προκάλεσε σάλο στην Τουρκία και ιδιαίτερα στους κόλπους των υποστηρικτών του Ερντογάν. Τα άκρως ελεγχόμενα social media της γείτονας επιδόθηκαν σε μία πρωτοφανή εκστρατεία κατά των Γάλλων. 

Κάποιοι επιχείρησαν να υποστηρίξουν τον Τούρκο πρόεδρό τους, αναφερόμενοι στα έργα του, ενώ κάποιοι άλλοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την επίθεση κατά του Ερντογάν διερωτώμενοι τι θα είχε συμβεί αν υπήρχε ένα αντίστοιχο τουρκικό δημοσίευμα εναντίον του Γάλλου προέδρου.


Αρκετοί όμως ήταν αυτοί που απάντησαν με προσβολές, ύβρεις και απειλές κατά των Γάλλων, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τον πρόεδρο τους.

Από την πλευρά της τουρκικής προεδρίας δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση για το δημοσίευμα.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: