24.5.18

Φτιάξε τη Ferrari σου...

Το πρόγραμμα One Off της Ferrari είναι κάτι ανάλογο με την ανάθεση κατασκευής σπέσιαλ αμαξωμάτων γνωστών μοντέλων αυτοκινήτων σε καροσερίες που ήταν μια...
πρακτική ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Με το One Off λοιπόν οι πιο καλοί και πιστοί πελάτες της εταιρείας του Maranello μπορούν να δημιουργήσουν, με το αζημίωτο φυσικά, τη δική τους, μια και μοναδική Ferrari. Σαν την SP38 των φωτογραφιών μας, που ανήκει σε έναν από τους (ζάμπλουτους) tifosi της μάρκας, βασίζεται στο πλαίσιο και χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη της 488 GTB  και έχει σχεδιαστεί από το Ferrari Design Center. Στη διαδικασία της σχεδίασης μετείχε ενεργά και ο ιδιοκτήτης της ο οποίος έχει μεγάλο πάθος με τους αγώνες αυτοκινήτων.



Έτσι χάρη στις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με την 488 στο εμπρός μέρος και με την υιοθέτηση πιο έντονων γραμμών στο πίσω η SP38 έχει μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση. Με προβολείς που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για αυτήν και που χάρη στη μετακίνηση των φώτων ημέρας στον προφυλακτήρα είναι και εξαιρετικά λεπτοί.

Χαρακτηριστικό είναι και το κάλυμμα του κινητήρα, που δεν είναι το διάφανο της 488 αλλά έχει ένα περίτεχνο όσο και εντυπωσιακό σχήμα και είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Όσο για τη μικρή πίσω αεροτομή είναι αναφορά στη θρυλική F40, όπως και κάποιες άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες καθώς και το ιδιαίτερο αυτό κόκκινο χρώμα.

Το εσωτερικό ακολουθεί επίσης αυστηρά τη εικόνα που είχε κατά νου ο ιδιοκτήτης της SP38 και η Ferrari δεν το αποκαλύπτει. Ίσως δούμε κάποια φωτογραφία του τις επόμενες ημέρες, μιας και η SP38 θα δώσει το παρόν στο Concorso d' Eleganza Villa d' Este.

Δεν υπάρχουν σχόλια: