24.5.18

Απειλείται με επίθεση ο τελικός του Champions League...

Ο τελικός του Champions League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτη στο...
Κίεβο είναι εξαιρετικά πιθανό να διακοπεί από Ρώσους χάκερ, προειδοποούν αξιωματούχοι της Ουκρανίας.

«Οι ειδικοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας πιστεύουν ότι η παραβίαση των συστημάτων στο έδαφος της Ουκρανίας είναι μια προετοιμασία για μια άλλη πράξη επιθετικότητας του κυβερνοχώρου από τη Ρωσική Ομοσπονδία, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στον τελικό του Champions League», ανέφεραν οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφάλειας.

Κι ενώ οι ουκρανικές αρχές εξέδωσαν την προειδοποίησή τους, η Cisco Systems ανακοίνωσε ότι η μονάδα ηλεκτρονικής ασφάλειάς Talos είχε αποκαλύψει μια επίθεση από κακόβουλο λογισμικό που έπληξε περίπου 500.000 ρούτερ.

Tο σύστημα κακόβουλου λογισμικού γνωστό ως "VPNFilter" μοιράστηκε κώδικα με εκδόσεις ενός ψηφιακού «όπλου» που βρίσκονταν πίσω από πολλαπλές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στην Ουκρανία, δήλωσε η Talos, και η VPNFilter «μολύνει ενεργά τους Ουκρανούς οικοδεσπότες με ανησυχητικό ρυθμό». Οι ψηφιακές λοιμώξεις αυξήθηκαν αυτό το μήνα και σχεδόν όλα τα νέα θύματα βρίσκονταν στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Talos δεν ανέφερε ρητά τη Ρωσία, ωστόσο υπογράμμιζε ότι το κακόβουλο λογισμικό πιθανότατα αναπτύχθηκε από «φορείς που υποστηρίζονται από το κράτος ή συνδέονται με το κράτος». Ο ερευνητής της Cisco, Craig Williams, δήλωσε στο Reuters ότι εκτιμά πως η κυβέρνηση της Ρωσίας ήταν πίσω από τις επιθέσεις.

Η απειλή εκτείνεται πέρα από την Ουκρανία με συσκευές που εκτιμάται ότι έχουν μολυνθεί σε 54 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με την Talos.

Αλλά η πιθανότητα μιας επίθεσης εναντίον ουκρανικών συσκευών που συμπίπτουν με έναν παγκόσμιο αγώνα ποδοσφαίρου θα μπορούσε να έχει ευρείες συνέπειες, γράφει ο βρετανικός Independent.

Δεν υπάρχουν σχόλια: