25.5.18

Διαβουλεύσεις...

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμπ κιμΣυνεχίζονται οι προσπάθειες από πλευράς Νότιας Κορέας και ΗΠΑ να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να γίνει τελικώς η συνάντηση κορυφής μεταξύ του...
Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία ακυρώθηκε χθες από τον Αμερικανό πρόεδρο εξαιτίας του «θυμού και της εχθρικότητας» που απέπνεε η τελευταία ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου, ενώ και ο ίδιος ο Κιμ τόνισε πως παραμένει ανοιχτός σε διάλογο με την Ουάσινγκτον για τον προγραμματισμό νέας συνάντησης.

Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Κανγκ Γκιάουνγκ-χα και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο κατέληξαν σε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει το «ραντεβού» της 12ης Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Η Σεούλ εξάλλου σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των σχέσεών της με την Πιονγκγιάνγκ, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσου Μιονγκ-γκιουν.

«Η κυβέρνησή μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, προκειμένου να εφαρμοστεί» η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στα τέλη του Απριλίου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ενόψει της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, σημείωσε ο Τσου, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Φαίνεται ότι (η Βόρεια Κορέα) παραμένει ειλικρινής όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας και στις προσπάθειες της για την αποπυρηνικοποίηση και την αποκατάσταση της ειρήνης», πρόσθεσε ο υπουργός...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: