17.4.18

Έρχεται η ώρα της νομιμότητας στην TV...

pappas-thumb-large-thumb-large-thumb-largeΜία ανάσα πριν την οριστική αλλαγή στο τηλεοπτικό τοπίο βρίσκεται το ΕΣΡ, καθώς ως το τέλος της εβδομάδας η Ανεξάρτητη Αρχή αναμένεται να...
ανακηρύξει τους προσωρινούς υπερθεματιστές. 

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, παρότι «ατέλειες» και «κενά» βρέθηκαν σχεδόν σε όλους τους φακέλους, οι απορίες καλύφθηκαν, συμπληρωματικά στοιχεία κατατέθηκαν και, ως εκ τούτου, προσωρινοί υπερθεματιστές αναμένεται να ανακηρυχθούν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση –ήτοι ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, το «Ε», η Ελληνική Τηλεοπτική, το STAR και ο Alpha.

Αν όλα πάνε καλά και δεν γίνουν ενστάσεις στην συνέχεια, τότε η διαδικασία θα προχωρήσει, οι «6» θα ανακοινωθούν ως οριστικοί υπερθεματιστές και θα πρέπει να πληρώσουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ ως πρώτη δόση για την άδεια που θα κοστίζει συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ για δέκα έτη.

Το επόμενο και τελευταίο επεισόδιο της νομιμοποίησης του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα θα παιχτεί στο Αρσάκειο Μέγαρο, επί της οδού Πανεπιστημίου, εκεί όπου θα συνεδριάσει το ΣτΕ στις 4 Μαΐου για να αποφανθεί επί των προσφυγών των καναλαρχών και της συνταγματικότητας της διαδικασίας. 

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά, η διαδικασία βρίσκεται στην τελική ευθεία, κάτι που επιβεβαίωσε χθες και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real. «Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν κλείσει ένας 30ετής κύκλος ασυδοσίας στο τηλεοπτικό τοπίο», επισήμανε, με εμφανή ικανοποίηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: