19.4.18

«Ανοιχτή η αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του έτους»...

Γιάννης ΔραγασάκηςΌσοι επένδυσαν στην καταστροφή της χώρας διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της...
κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει θέμα παράτασης του προγράμματος. Λήγει τον Αύγουστο, συζητάμε να λήξει νωρίτερα, τον Ιούνιο. Υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας που επένδυσαν στην καταστροφή της κυβέρνησης. Διαψεύστηκαν, θα διαψευστούν ξανά».

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή πίστωσης, γιατί αυτό θα σήμαινε νέους όρους.

«Αυτό το θέμα τέθηκε, απορρίφθηκε, τελείωσε» είπε. Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού -ακόμα και από φέτος- και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, «η Ελλάδα επιδιώκει να βγει από το πρόγραμμα όπως οι άλλες χώρες, χωρίς “ουρές” και νέα προαπαιτούμενα», ενώ τόνισε ότι θα έχουμε «“κουμπαρά” 20 δισ. ως ασπίδα προστασίας».

Επιτιθέμενος σε όσους αναφέρουν ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για έξοδο από τα μνημόνια, απάντησε ότι «υπάρχουν εγχώριες δυνάμεις που εδώ και τρία χρόνια στοιχημάτιζαν στην αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας. Σήμερα, παρότι έχουν διαψευστεί όλα τα καταστροφικά σενάριά τους, δίνουν μάχη οπισθοφυλακής. Η πορεία μας όμως είναι σταθερή. Η ανάκαμψη είναι υπαρκτή».

Όσον αφορά την αύξηση των μισθών, είπε ότι είναι «αυτονόητη».

«Οι μισθοί δεν πρέπει μόνο να μειώνονται αλλά και να αυξάνονται» είπε και πρόσθεσε ότι η πτώση έχει τελειώσει και «πρέπει να πάμε σε αύξηση», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει αύξηση από φέτος.

Επίσης είπε ότι στο θέμα των συντάξεων, «εφόσον βγούμε από το πρόγραμμα και ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει».

Συστηματική προετοιμασία του Αναπτυξιακού
Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε επίσης ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας θα παρουσιαστεί από τον κ. Τσακαλώτο στο Eurogroup της 27ης Απριλίου και πως είναι προϊόν συστηματικής προεργασίας της κυβέρνησης και ευρείας διαβούλευσης.

Ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι ήταν άκαιρη και βιαστική η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να απορρίψει την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική.

«Εάν η ΝΔ επιθυμεί όντως να έχει σχέδιο ανάπτυξης για η χώρα και αν το επιθυμεί, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν το κατάρτισε;», αναρωτήθηκε.

Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια» είπε ότι πρόγραμμα πρέπει να επιλυθεί, ενώ αναφερόμενος στον εξωδικαστικό μηχανισμό, είπε ότι για να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να συμπράξουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ιδίως οι τράπεζες.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: