17.4.18

«Ούτε σπιθαμή γης»...

ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκάθαρος, αλλά και με μήνυμα ειρήνης προς την Άγκυρα ο Τσίπρας...

ΒΙΝΤΕΟ

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για καθαρή έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο προσθέτοντας ότι...
πλέον μπορούμε να σχεδιάζουμε το νέο ταξίδι με πυξίδα τις ανάγκες των νέων ανθρώπων.

Η Ελλάδα 8 χρόνια μετά την έναρξη την μνημονίων, στέκεται όρθια και ξεπερνά τις δυσκολίες, είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αφήνουμε πίσω τις δυσκολίες.
«Δεν έχω έρθει για να βγάλω κάποιο διάγγελμα αν και θα μπορούσα γιατί αυτό το φόντο δεν το βλέπεις πουθενά», επεσήμανε .

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στο Καστελόριζο, λέγοντας ότι «μπορεί να βρίσκεται πολλά μίλια μακριά από την πρωτεύουσα, όμως εδώ είναι που χτυπά δυνατά η καρδιά της πατρίδας μας».

Οι γείτονες δεν μας συμπεριφέρονται πάντα όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Ορισμένες φορές οι πολιτικές ηγεσίες δεν ακολουθούν τα πιστεύω των ανθρώπων . Πολλές φορές βρισκόμαστε σε ταραγμένες περιόδους και αδικαιολόγητες συμπεριφορές αλλά και επιθετική στάση από την πλευρά των γειτόνων» είπε για να προσθέσει:

«Θέλω από αυτόν εδώ τον ιστορικό τόπο να περάσω ένα μήνυμα, μήνυμα συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης αλλά και μήνυμα αποφασιστικότητας. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν φοβάται και κανέναν. Μπορεί να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης », σημείωσε.

Ειδική αναφορά στον εκλιπόντα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Καστελόριζο.

«Είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερούς μας πιλότους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο εκλιπών είναι στο Πάνθεον των Ηρώων μας, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Χαρακτήρισε ένδειξη καλής θέλησης, το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Τούρκο ομόλογό του, κινήσεις όμως -συμπλήρωσε- που πρέπει να έχουν συνέχεια.

Δεν πρέπει να γίνονται προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Και έστειλε προς την Άγκυρα «μήνυμα συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας», όπως επί λέξει είπε.

«Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει», υπογράμμισε και εξήγησε ότι η χώρα μας υπερασπίζεται διαχρονικές αξίες και θα το ξανακάνει με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί.

«Όπως έχει αποδείξει αυτός ο τόπος και ο ελληνικός λαός, στα δύσκολα ενώνεται και καταφέρνει να ξεπερνά τις δυσκολίες. Τα δύσκολα κάποια στιγμή τελειώνουν. Το ίδιο συνέβη και τώρα» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «μέσα από αγώνες και θυσίες η Ελλάδα καταφέρνει να στέκεται όρθια και να ξεπερνά τις δυσκολίες».



«Τώρα που πραγματικά βρισκόμαστε σε πιο ήρεμα νερά, σε λιμάνι απάγγειο και ασφαλές μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα νέο ταξί με πυξίδα τις ανάγκες αυτού του τόπου και τα όνειρα του λαού» σημείωσε.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε και τυπικά από το μνημόνιο θα βρίσκεται στο νησί.

«Δεν θα αφήσουμε την κακή πινελιά, που από ατύχημα -θέλω να πιστεύω- δόθηκε σε αυτόν τον τόπο, με το διάγγελμα των κακών μαντάτων του μνημονίου», είπε κλείνοντας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει:

«Δεσμεύομαι ότι τη μέρα που θα βγαίνουμε -και τυπικά- από αυτή τη μεγάλη περιπέτεια, θα είμαι εδώ μαζί σας. Όχι για διάγγελμα, αλλά για να γιορτάσουμε και να ατενίσουμε το μέλλον του τόπου με περισσότερη αισιοδοξία.

Σας ευγνωμονούμε», κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: