19.4.18

Η Γεννηματά, ο Τσίπρας και ο Κλεισθένης...

Αποτέλεσμα εικόνας για κλεισθένης«Αν η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται με στόχο την ενίσχυση των κομματικών μας ερεισμάτων στο χώρο, τότε βάζουμε το...
κάρο μπροστά από το άλογο» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά.

«Αλλά το έχουμε συνηθίσει πια. Αυτή η Κυβέρνηση έχει μόνη αρχή την εργαλειακή αντίληψη για τους θεσμούς συμμετοχικής δημοκρατίας. Τους θεωρεί κάστρα προς κατάληψη» προσέθεσε. 

Ως παράδειγμα έφερε  την απλή αναλογική που προτείνει στους ΟΤΑ. 

«Χωρίς ανακατανομή εξουσιών διαλύει κάθε δυνατότητα άσκησης τοπικής εξουσίας και τους μετατρέπει σε χώρο συναλλαγής και παραλυτικής ισορροπίας» σημείωσε και ζήτησε «να σκεφτούμε τι σημαίνει για τους δημότες η αδυναμία να παίρνονται αποφάσεις για να προχωρήσουν έργα συντήρησης τοπικών υποδομών η για να εφαρμοστούν οι αναγκαίες προνοιακές και κοινωνικές πολιτικές».

Συνέδεσε, μάλιστα το ζήτημα με τους ευρύτερους εκλογικούς σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είναι τυχαίο ότι παίζουν με το χρόνο διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών, αντιμετωπίζοντας το θεσμό ως περίπου κινητή εορτή, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. 
Όσον αφορά την κουτοπονηριά ότι αυτό είναι πρόκριμα επαναφοράς του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές νομίζω ότι καταντά άσκηση επί χάρτου». 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της Φώφης Γεννηματά εδώ 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: