19.4.18

Αυταπάτες...


Το να πιστεύει κανείς ότι σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, η Ελλάδα θα χαίρει βοήθειας από την Ε.Ε. ή ακόμη χειρότερα από το ΝΑΤΟ (του οποίου μέλος είναι επίσης και η Τουρκιά), είναι μια...
αυταπάτη, ομοίου επίπεδου με εκείνη την άλλη, την παλιά, περί «ευρωπαϊκής οικογένειας» κι «Ευρώπης της αλληλεγγύης».

Όσο η χώρα μας και ο λαός μας, είδαν αυτή την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, άλλο τόσο βέβαιο είναι ότι θα την δουν και σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο.

Διότι στα χρόνια της κρίσης που πέρασε και που περνά η χώρα μας, είναι χιλιάδες οι αυτόχειρες και δεκάδες χιλιάδες οι φτωχοποιημένοι. Εκατοντάδες χιλιάδες οι άνεργοι και οι χρεοκοπημένοι. Ασφυκτικές οι απαιτήσεις των δανειστών. Ανυπολόγιστη η εκποίηση, όπως και η ζημιά σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Όλα αυτά, μοιάζουν αρκετά με συνέπειες και επακόλουθα πολέμου, παρά με εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας, ισότιμης με την Γερμανία ή την Γαλλία. Και απέναντι σ' αυτήν την πολεμικού επιπέδου καταστροφή, η Ε.Ε. όχι μόνο δεν βοήθησε την χώρα μας, αλλά δυσκόλεψε και συνεχίζει να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Στην «Ε.Ε. των 28 ισότιμων», ένα «ισότιμο» κράτος - μέλος της, κατέληξε να παρακαλά και να εξαρτάται από ένα άλλο «ισότιμο» κράτος - μέλος. Στην Ε.Ε. των «ίσων», υπάρχει πρώτος και τελευταίος, με τους υπόλοιπους 26 να μοιράζονται τις ενδιάμεσες θέσεις.

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τις αυταπάτες που είχε (ή που παρίστανε πώς είχε) σε σχέση με την «Ευρώπη των λαών», και έτσι δεν κινδυνεύουμε να μας σύρει σε έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο με την σιγουριά ότι έχει και πάλι την Ε.Ε. από πίσω. Που αυτό είναι βέβαια μια υπερβολή. Ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπαιρνε μια τέτοια πρωτοβουλία, για επιθετικό πόλεμο κατά της Τουρκίας. Όσοι ζητάνε ωστόσο έναν τέτοιο πόλεμο, ή τον αντιμετωπίζουν με αλαζονεία, στην βάση της πεποίθησης ότι υπάρχει μια δεδομένη ευρωπαϊκή βοήθεια, διαπράττουν ένα σφάλμα ίδιο ακριβώς, αν όχι μεγαλύτερο, με την αυταπάτη ότι: «Με ένα αίτημα απλώς από την μεριά της Ελλάδας, θα σταματούσαν οι παράλογες απαιτήσεις από την μεριά της Ε.Ε.»

Οργανισμοί όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, υπάρχουν για έναν και μόνο λόγο: Ώστε να προωθούν τα συμφέροντα των πλούσιων κρατών που συμμετέχουν σε αυτούς τους οργανισμούς και, κυρίως, για να υπηρετούν τα συμφέροντα των βαρόνων των αστικών τάξεων, στους οποίους ανήκουν τα προαναφερθέντα πλούσια κράτη.

Εθνικά αξιοπρεπής, αλλά και συμφέρουσα λύση για την χώρα μας, είναι μόνο η έξοδος από την Ε.Ε., καταρχάς, και –όσων αφορά έναν ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία, καθώς και τον πόλεμο στην Συρία (στον οποίο εμπλέκουν την χώρα μας)– αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και κλείσιμο των βάσεών του σε ελληνικό έδαφος.

Να απελευθερώσουμε την χώρα μας από την ευρωπαϊκή επιτήρηση και τον έλεγχο.

Να απεμπλέξουμε την χώρα μας από έναν άδικο πόλεμο.

Να αναζητήσουμε συμμάχους απέναντι στην ΝΑΤΟϊκή εκμετάλλευση των ΗΠΑ και την (επίσης ΝΑΤΟϊκή) απειλή της Τουρκίας.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση το συμπέρασμα από εδώ δεν είναι ότι σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο, η Ελλάδα θα ήταν «από χέρι χαμένη» απέναντι στην Τουρκία. Αν όμως κατάφερνε να την αντιμετωπίσει, αυτό θα ήταν κάτι που θα πετύχαινε με τις δικές της δυνάμεις, χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να μάθουμε.

Έκτορας Κουφοντίνας


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: