17.4.18

Ενεργοποιήθηκε ο εξωδικαστικός...

Δημόσιο- Εφορία...για ελεύθερους επαγγελματίες...

Τη δυνατότητα υποβολής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού έχουν, από χθες, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες του...
πρώην ΕΤΑΑ.

Ειδικότερα, δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί κ.ά. μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ) και την εφορία (ΑΑΔΕ), με διαγραφή προστίμων - προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 120 δόσεις. Η ρύθμιση αφορά οφειλές έως 50.000 ευρώ.

Τον επόμενο μήνα, θα μπορούν να υπαχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και οι αγρότες, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η βεβαίωση οφειλών προς τον πρώην ΟΓΑ για τα έτη 2015 και 2016, ενώ τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις με σύνολο οφειλών μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, από την ενεργοποίηση της πλατφόρμας για επιχειρήσεις με σύνολο οφειλών άνω των 20.000 ευρώ, τον Αύγουστο του 2017, πάνω από 5.000 νομικά πρόσωπα έχει επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και 764 έχουν υποβάλει οριστικά αίτηση.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η διαδικασία της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε και έχουν ήδη προκύψει οι πρώτες συμφωνίες αναδιάρθρωσης και διαγραφής οφειλών.

Τον Φεβρουάριο, η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε για πολλές κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και μέχρι σήμερα έχουν κριθεί ως επιλέξιμες 4.863 περιπτώσεις, εκ των οποίων περίπου στο 10% (480) έχει γίνει οριστική υποβολή αίτησης.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: