19.4.18

Οικολόγοι Πράσινοι κατά του Λιμενικού...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν ως απαράδεκτη τη σύλληψη του μέλους του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων...
Σεραφείμ Κανδύλα, για κατοχή νόμιμων προϊόντων κλωστικής κάνναβης από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Πάγια θέση του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων είναι πως η κλωστική κάνναβη αποτελεί φυσικό ανανεώσιμο πόρο με ποικίλες μεταποιητικές εφαρμογές και χρήσεις, οικολογική και περιβαλλοντική διάσταση. Είναι αναγκαία η ανάπτυξη της καλλιέργειας της στην χώρα μας όπου ευνοείται λόγω κλίματος, καθώς και η παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη μεταποιητικού τομέα για την παραγωγή ενός ευρέως φάσματος προϊόντων, από υφάσματα, πολυμερή έως δομικά και μονωτικά υλικά και την παραγωγή χαρτιού. Μία τέτοια αναπτυξιακή στρατηγική θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη γεωργία, την μεταποίηση, το εμπόριο και την έρευνα.

Το περιστατικό χθες, με την άδικη σύλληψη του μέλους του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων, Σεραφείμ Κανδύλα, από το Λιμεναρχείο Χανίων, είναι μια κίνηση που σίγουρα στέλνει τα λάθος μηνύματα.

Ο Σεραφείμ Κανδύλας είναι ιδρυτικό μέλος του συνεταιρισμού βιολογικής-κλωστικής κάνναβης Kannabio, ενώ παράλληλα είναι νόμιμος καλλιεργητής κλωστικής κάνναβης. Δεν μπορεί να θεωρούνται προϊόντα εγκλήματος σαπούνια κάνναβης, χυλοπίτες με κάνναβη, ανθοί κλωστικής κάνναβης από νόμιμη σπορά του 2016 και βρώσιμο σπορέλαιο κλωστικής κάνναβης.

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: