16.4.18

ΝΔ όπως... Λάκι Λουτσιάνο!..

Με έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες της Αμερικής και πατέρα του σύγχρονου οργανωμένου εγκλήματος στις ΗΠΑ, τον Λάκι Λουτσιάνο, παρομοίασε...
εμμέσως τη ΝΔ ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κατσαφάδου για τη λειτουργία του ΣΔΟΕ.

Αναφερόμενος στις συνεχείς κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει κομματικό κράτος ο κ. Τσακαλώτος είπε :«Θυμάστε τι έγινε πριν φύγει από το υπουργείο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους άλλαξε όλους με δική εντολή. Μπορούμε να συγκριθούμε; Να είμαστε απολύτως ειλικρινείς ανάμεσά μας για να μπορεί να προχωρήσει η χώρα. Το να μας κατηγορεί η ΝΔ ότι χτίζουμε πελατειακό κράτος είναι σαν ο Λακι Λουτσιάνο να μας κατηγορεί ότι έχουμε έλλειψη εντιμότητας, δεν υπάρχει σύγκριση».

O κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε ακόμη στη δράση του ΣΔΟΕ τα τελευταία χρόνια και ανέφερε ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία συνειδητά επέτρεπαν σε πόλους πολίτες να μην πληρώνουν φόρο προκειμένου τα δύο κόμματα να έχουν κομματική πελατεία.

«Με εκπλήσσει που βάζετε το θέμα όπως το βάζετε και σας καλωσορίζω στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Σας θυμίζω όμως για τα 10 χρόνια πριν από την κρίση η Ελλάδα είχε έξι ποσοστιαίες μονάδες λιγότερο φόρο από αυτόν που είχε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλετε να πείτε ότι τα 10 χρόνια πριν από την κρίση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάλευαν κάθε μέρα για την φοροδιαφυγή; Νόμιμη φοροδιαφυγή είχατε έτσι φτιάξατε το δικό σας κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων και κλίνατε το μάτι σε ανθρώπους και λέγατε ότι δεν χρειάζεται να πληρώσουν . Από την αρχή του 17 μέχρι το Φεβρουάριο του 18 το ΣΔΟΕ έχει κάνει πάνω από 7500 παρεμβάσεις και έχει προσδοκώμενα έσοδα της τάξεως των 170 εκατομμυρίων ευρώ».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: