20.4.18

«Άλλο να έχεις δυνατότητες κι άλλο να θριαμβολογείς»...

NIKOS_FILIS«Είναι άλλο πράγμα να έχεις δυνατότητες και άλλο να θριαμβολογείς», σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στους...
πανηγυρισμούς για έξοδο από τα μνημόνια, από κυβερνητικά στελέχη.

«Είμαστε μπροστά σε δυνατότητες που προκύπτουν από την πολιτική της κυβέρνησης με μνημονικούς καταναγκασμούς», σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Νίκος Φίλης.

Όπως είπε ο κ. Φίλης, «αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε μνημονικούς καταναγκασμούς. Τώρα είναι η στιγμή να συζητήσουμε για μέτρα ελάφρυνσης των βαρών του λαού».

Αναφερόμενος στις συντάξεις τόνισε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων, καθώς αυτό θα φέρει μειώσεις.

«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τις συντάξεις χηρείας. Δεν μπορείς να κόψεις από τους χαμηλοσυνταξιούχους το ΕΚΑΣ. Να αλλάξει τώρα», σημείωσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά να έρθει νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου. 

«Τα 3,5% πλεονάσματα θα δημιουργήσουν μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και θα αφαιρέσουν χρήματα από την ανάπτυξη. Πρέπει να υπάρχει μείωση», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Τέλος αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Φίλης υποστήριξε, ότι «δεν υπάρχει κυβερνητική διγλωσσία, η κυβέρνηση εκφράζεται από τον πρωθυπουργό και τον υπ. Εξωτερικών. Ο υπουργός Άμυνας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του, όχι όμως να παράγει πρακτική πολιτική».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: