19.4.18

Επιμένει για σκηνοθετημένη επίθεση...

Η μαρτυρία ενός μικρού Σύρου μονοπωλεί από το βράδυ της Τετάρτης το ενδιαφέρον στα ρωσικά ΜΜΕ, καθώς ο νεαρός υποστηρίζει ότι...
συμμετείχε στη σκηνοθεσία της χημικής επίθεσης που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου.

Γυρισμένη από το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24, η συνέντευξη του αγοριού προβάλλεται σήμερα απ' όλα σχεδόν τα δημόσια ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται να παρουσιαστεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την επόμενη συνεδρίασή τους, ως απόδειξη «χειραγωγήσεων» που συνδέονται μ' αυτή τη φερόμενη επίθεση, δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια.

Σε ρεπορτάζ με τίτλο «Η σκηνοθεσία του πολέμου», το δίκτυο Rossia 24, υποστηρίζει ότι το αγόρι, 11 ετών, που φέρει το όνομα Χασάν Ντιάμπ υποδύθηκε το θύμα χημικής επίθεσης σε βίντεο που γυρίστηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Λευκά Κράνη». 



«Οι δηλώσεις του δεν κατέστη δυνατό να επαληθευθούν» σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Το αγόρι δεν λέει τίποτε περί παρουσίας καμερών επιτόπου, όμως ένας άνδρας που εμφανίζεται ως ο πατέρας του, ο Όμαρ Ντιάμπ, υποστήριξε πως «οι μαχητές έδωσαν για τη συμμετοχή σ' αυτό το γύρισμα χουρμάδες, γλυκά και ρύζι».

Η φερόμενη επίθεση με χημικά αέρια αποδόθηκε στις δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ και, όπως αναφέρουν αντικαθεστωτικοί και δυτικοί, κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους. Αποτέλεσμα ήταν η πυραυλική επίθεση προς θέσεων του Άσαντ από τις ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία.

Η Μόσχα και η Δαμασκός διέψευσαν πως οι συριακές δυνάμεις εξαπέλυσαν χημική επίθεση στην Ντούμα και κατηγόρησαν αντιπάλους του Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι οργάνωσαν μια σκηνοθεσία.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: