17.4.18

Η ηχώ του Κουμουτσάκου...

Ανδρέας Λοβέρδος: Δεξιότερα, Κουροπάτκιν!...

Ίσως η πιο χυδαία δημοσιογραφία είναι αυτή που υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή μας- από τη Γιουγκοσλαβία ως το Ιράκ και τώρα τη Συρία- έχουν ευγενές κίνητρο: την προστασία της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της...
ευημερίας των λαών που βομβαρδίζονται.

Το βλέπουμε να αναπαράγεται σα καραμέλα κι αυτές τις μέρες υπέρ της νομιμοποίησης μιας παραφροσύνης του Τραμπ, πίσω από την οποία βρίσκεται η συνήθης αμερικάνικη βουλιμία για τα συμφέροντα της υπερδύναμης. Οι Αμερικανοί βαφτίζουν «ζωτικό » της χώρο ολόκληρο τον πλανήτη και συνήθως τσακώνονται με τη Ρωσία που έχει αντίστοιχες «ευαισθησίες».

Ακόμη και για λόγους παιδαγωγικούς οι προοδευτικοί πολιτικοί καταδικάζουν την πολεμική δράση των ισχυρών που κινούνται παρακάμπτοντας τον μόνο φορέα που μπορεί να κρίνει ότι απαιτείται η χρήση βίας: τον ΟΗΕ. Στην Ελλάδα η ΝΔ δεν είναι προοδευτική δύναμη και δεν καταδίκασε την επίθεση στη Συρία. Μαζί της συντάχθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, παραβιάζοντας  τη θέση που διατύπωσε το κόμμα του. Βρίσκει την επίθεση αναγκαία. Ως αρμόδιος » τομεάρχης» της Φώφης, την αγνόησε και λειτούργησε σαν ηχώ του Κουμουτσάκου.

Ο Λοβέρδος κατέληξε αμφιλεγόμενος πολιτικός.  Από τις φήμες για σχέσεις του με γνωστό επιχειρηματία, ως τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών και από τον υπερμνημονιακό ενθουσιασμό του ως την απαράδεκτη για νομικό ρητορεία γιατί αναφέρθηκε το όνομά του σε υπόθεση δωροδοκίας σε μια νόμιμη δικαστική έρευνα .

Σε ποιους απευθύνεται δικαιολογώντας τις βόμβες στη Συρία; Πάντως όχι τους ψηφοφόρους του στη Β΄ Αθήνας. Κανείς εχέφρων πολίτης δεν θέλει να κυκλοφορούν πύραυλοι πάνω από το κεφάλι του, όποιο στόχο και αν έχουν.

Προφανώς δεν απευθύνεται ούτε στους Αμερικάνους και τους λοιπούς  βομβαρδιστές.  Έχει άλλους τρόπους εξευμενισμού τους. Μάλλον με το εγχώριο σύστημα προπαγάνδας της ΝΔ θέλει να ευθυγραμμιστεί και  η Συρία του έδωσε την ευκαιρία. Δείχνει αποσταθεροποιημένος και αναζητά ερείσματα.



Κάποιοι έσπευσαν να τον επαινέσουν για το «θάρρος» του. Είναι όσοι βρίσκουν «σκευωρία» τη Novartis,  «επικίνδυνο» τον Τσίπρα και νυμφίο της σωτηρίας τον Κυριάκο. Α, βρίσκουν και τον Άδωνι Γεωργιάδη κανονικό πολιτικό.

Σ’ αυτό το νταλαβέρι ο Λοβέρδος μετέχει με ενθουσιασμό εναντίον όσων υποτίθεται ότι πίστευε κάποτε. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν λάβει κανείς τα συμφραζόμενα που τον αφορούν, δείχνει πάντα σα ψάρι έξω από το νερό.

Σε λίγο δεν θα χειροκροτεί απλώς τους βομβαρδισμούς, αλλά και δίνει και οδηγίες σ’ αυτούς που κατευθύνουν τους πυραύλους  για να τιμωρήσουν «το δικτατορικό καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά».

Σαν τους καφενόβιους των αρχών του προηγουμένου αιώνα που έδιναν οδηγίες στον Ρώσο στρατηγό Κουροπάτκιν για να να αποφύγει τους ελιγμούς των Ιαπώνων. Μπορείς να το πεις και κατηφόρα….

Γ. Λακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: