31.3.18

Ο συνεργάτης «φάντασμα» του Βενιζέλου...

Αμαρτωλό Ταμείο Υπ. Πολιτισμού...

Φωτεινή Λαμπιρίδη

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του Τvxs.gr, πρόκειται να ανακοινωθεί...
...το πόρισμα από τον πειθαρχικό έλεγχο που ασκήθηκε στον Ιωάννη Τσακοπιάκο (φωτογραφία: δεύτερος από αριστερά) πρώην συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρώην πρόεδρο της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού) γιατί δεν παρουσιαζόταν στην εργασία του.

Το πόρισμα θα «μιλήσει» αυστηρά όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όσους και όσες συγκάλυψαν την υπόθεση. Ο κος Τσακοπιάκος πρωταγωνίστησε στην ιστορία του αμαρτωλού ταμείου Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού στο οποίο εισέρρεε ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα , το οποίο διαχειριζόντουσαν οι εκάστοτε υπουργοί πολιτισμού σε συνεργασία με συγκεκριμένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Είναι μάλιστα ανάμεσα στους συνδικαλιστές οι οποίοι πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις εναντίον του νέου ΔΣ,  το οποίο προσπαθεί να αποκαταστήσει τη διαφάνεια στη λειτουργία του ταμείου.

Η επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, άσκησε έλεγχο μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, ο κύριος Τσακοπιάκος απουσίαζε από την υπηρεσία του για καιρό. Να θυμίσουμε , ότι μετά την γνωστοποίηση της έκθεσης ελέγχου που έφερε στην επιφάνεια τα πεπραγμένα του αμαρτωλού ταμείου, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, με απόφασή του διέκοψε τη διάθεσή του στο ταμείο. Συγχρόνως με την ίδια απόφαση έδωσε εντολή για την επαναφορά του στην Διεύθυνση Συντήρησης, όπου ανήκει οργανικά, στην οποία ουδέποτε επέστρεψε.

Στις 20/7 /2017   ορίζεται Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ  ΥΠΠΟ. Παρά το γεγονός ότι η θέση αυτή δεν του εξασφαλίζει συνδικαλιστική άδεια, γιατί αυτή δίνεται στον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΥΠΟ, εξακολουθεί να απουσιάζει από τη υπηρεσία του. Η θέση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να εμφανίσει τις εναντίον του καταγγελίες ως συνδικαλιστικές διώξεις.

Παρ’όλα αυτά τον   Ιούλιο του 2017 με υπογραφή της υπουργού  Λ. Κονιόρδου ορίζεται μέλος του ΔΣ και αποσπάται  στο Κοινωνικό    Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ. Παρά το γεγονός ότι ούτε η θέση αυτή τον απαλλάσσει από την υποχρέωση  της παρουσίας στην εργασία του εξακολουθεί να μην εμφανίζεται στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ελέγκτρια που άσκησε πειθαρχικό έλεγχο στον κύριο Τσακοπιάκο για τους παραπάνω λόγους θα «μιλήσει» αυστηρά και  εκτός από τον ίδιο , αποδίδει ευθύνες και σε άλλους δημόσιους λειτουργούς , όπως προϊσταμένους του που είχαν την ευθύνη για τη συγκάλυψη του.

Να θυμίσουμε επίσης προηγούμενο δημοσίευμα του Τvxs.gr  σύμφωνα με το οποίο, o κύριος Τσακοπιάκος, ήταν αυτός που ανέλαβε επί  υπουργίας Σαμαρά, να ζητήσει την πρόσληψη 10 υπαλλήλων στο ταμείο για λογαριασμό του υπουργού.

Ο κος Τσακοπιάκος, με  σειρά υπουργικών αποφάσεων διαδοχικών κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από το 2002 ως το 2014 διοριζόταν συνεχώς πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Οι υπουργοί της ΝΔ άλλαζαν ακόμη και τα κριτήρια διορισμού του ΔΣ προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος, χωρίς ποτέ να έχουν ελεγχθεί τα πεπραγμένα του στο Ταμείο αφού ποτέ δεν διατάχτηκε έλεγχος από προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Αποκορύφωμα,  ο  Νοέμβριος του 2014, που  ενώ η τριετής θητεία του διορισμένου ΔΣ και του προέδρου Γ. Τσακοπιάκου θα έληγε το 2015, οι Κ. Τασούλας-Λ. Μενδώνη (συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου) έσπευσαν να ξαναδιορίσουν ΔΣ και πρόεδρο για 3 χρόνια προκειμένου να τον κληρονομήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθούσε. Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι:  Γιατί οι διαδοχικοί υπουργοί προστάτευσαν τόσο ένα πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου το όνομα έχει εμφανιστεί ακόμη και στο σκάνδαλο με τα κερδισμένα λαχεία του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με σχετική ερώτηση στη βουλή βουλευτή του ΚΚΕ. 

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: