18.3.18

Τζανακόπουλος: Προϋπόθεση διαλόγου...


...μερικές «καθαρές κουβέντες» από το Κίνημα Αλλαγής...

«Οποιοσδήποτε διάλογος με το Κίνημα Αλλαγής προϋποθέτει μερικές "καθαρές κουβέντες", από...
τη δική του πλευρά κατ΄ αρχήν», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πολιτική αυτοκριτική για το παρελθόν, και τόνισε πως σε αυτή τη φάση δεν έχει νόημα η συζήτηση για έναν δομημένο διάλογο, σημειώνοντας παράλληλα πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι "απολύτως ανοιχτοί" σε συζητήσεις με ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο και αντιλαμβάνονται τα πολιτικά του αδιέξοδα και τα πολιτικά του λάθη.

Μιλώντας  ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι οι "καθαρές κουβέντες" από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής θα ήταν:

1. Μία πολιτική αυτοκριτική, που φαίνεται ότι δεν θέλει να κάνει το Κίνημα Αλλαγής σε σχέση με τις επιλογές 2010-2015.

2. Μια αποστασιοποίηση από τις επιλογές που έγιναν μετά το 2011, που η στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ μετατράπηκε σε πολιτική ταύτιση.

3. Μια σοβαρή πολιτική τοποθέτηση σε σχέση με την ανάγκη για την ανατροπή της λιτότητας.

4. Μια καθαρή στάση σε ό,τι αφορά στα ζητήματα διαφθοράς, τα ζητήματα θεσμικής αναβάθμισης της ελληνικής Πολιτείας.

Παρά το γεγονός ότι στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν ούτε τις ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ούτε τη συμπόρευση με τη ΝΔ, αυτή η συζήτηση δεν διεξάγεται ακόμα με σοβαρότητα, και αυτό έχει να κάνει κυρίως με το ότι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βαρύνεται για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, δεν θέλησε ποτέ να κάνει πολιτική αυτοκριτική τόσο για τη διαδρομή μέχρι το 2010, όσο και για τις επιλογές από το 2010 μέχρι το 2015, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος. Ως εκ τούτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε πολύ μακριά ακόμα από να θεωρηθεί πιθανή εξέλιξη ένας τέτοιος διάλογος και παρατήρησε: «Νομίζω ότι δεν έχει νόημα σε αυτή τη φάση να συζητάμε για έναν δομημένο διάλογο. Από τη δική μας πλευρά, είμαστε απολύτως ανοιχτοί για συζητήσεις με ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο και αντιλαμβάνονται τα πολιτικά του αδιέξοδα, αλλά και τα πολιτικά του λάθη. Αυτό σε αυτή τη φάση είναι και το εφικτό, όλα τα άλλα κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας».

Σε ερώτηση για την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τη συγκρότηση ενός μετώπου δημοκρατίας απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι πρόκειται για «μια γελοία πολιτική τοποθέτηση που δεν είναι άξια σχολιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: