17.3.18

«Δεν βοηθάει ούτε ο ηγεμονισμός, ούτε η Βαβυλωνία»...





 Για τα προβλήματα της προσυνεδριακής περιόδου, τα οποία χαρακτήρισε "αρρυθμίες", μίλησε   ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και πήρε αποστάσεις από την...

επιλογή του πολυκομματικού φορέα. Η στρατηγική πρέπει να είναι ενιαία, είπε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 
Πήρε αποστάσεις και από την επιλογή να μην εκλεγεί η νέα Κεντρική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας λάθος τον διορισμό. "Διαφώνησα αλλά σέβομαι την πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου", επισήμανε.
Για να διορθωθεί το λάθος, όπως είπε, πρότεινε η νέα Κεντρική Επιτροπή να χαρακτηριστεί προσωρινή.

Το ερώτημα ΣΥΡΙΖΑ, ή ΝΔ, είναι μίζερο, ανέφερε επίσης και επανέλαβε ότι στόχος είναι η προγραμματική συμφωνία.

Για το Κίνημα Αλλαγής, ζήτησε τέσσερις θητείες για βουλευτές και τρεις για ευρωβουλευτές από το 2005, ώστε να γίνει πράξη η ανανέωση. Γιατί η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ανδρουλάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία. Επισήμανε πως υπάρχει απαξίωση των θεσμών και της ευρωπαϊκής ιδέας, που φορτώνεται τα αρνητικά ενώ δεν γίνεται αναφορά στα θετικά της ενοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για θεσμικές λύσεις, καθώς δεν αρκεί ο πολιτικός και κοινωνικός ακτιβισμός. Ήρθε η ώρα με ξεκάθαρο λόγο να μιλήσουμε για την κατάσταση και τις λύσεις, τόνισε.

Ο Ανδρουλάκης ανέλυσε και τον κίνδυνο η Γερμανία να συγκεντρώσει το σύνολο των κεφαλαίων της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους των υπόλοιπων χωρών θα αποτρέπει τους επενδυτές να τοποθετούν εκεί τα χρήματά τους.

Ισχυρά συμφέροντα δε θέλουν την ενοποίηση της Ευρώπης για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, σημείωσε.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα χαρακτήρισε επικίνδυνη την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα εθνικά θέματα. Από την Κύπρο και το Αιγαίο μέχρι την απαράδεκτη αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: