31.3.18

Εισαγγελική έρευνα για τη διακοπή...

thes_mak_nero1
...της υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη...
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειψυδρίας στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού. 

Ζήτησε να...
διενεργηθεί διπλή έρευνα και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κακουργήματα. Από τη μία για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την υδροδότηση της πόλης για πέντε ημέρες και από την άλλη για την εξέταση της ροής κονδυλίων στην ΕΥΑΘ για έργα συντήρησης του δικτύου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σε δύο κατευθύνσεις: Αρχικά να εξεταστεί ποιος φταίει για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού και αν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους, ειδικά μετά το κλείσιμο σχολείων για τον φόβο μολύνσεων. 

Επίσης ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων, δηλαδή ψάχνει εάν δόθηκαν χρήματα για τέτοια έργα και αν δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό.


πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: