17.3.18

"Καταστροφική για το Κίνημα...


...η θεωρία περί σκευωρίας για Novartis"...

Για «απεξάρτηση της παράταξης από τη δεξιά» έκανε πάλι λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης, καταθέτοντας τη δική του παρέμβαση στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. 
Και...
επεσήμανε ότι ο διμέτωπος – στον οποίο επιμένει η Φώφη Γεννηματά, κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ -ως πολιτική στρατηγική «είναι σαν να πατάς το γκάζι και το φρένο μαζί»!

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, αφού υπογράμμισε ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζουν απλώς, αλλά μεταλλάσσονται, η μεν ΝΔ κάνοντας «ακροδεξιά στροφή» και ο ΣΥΡΙΖΑ με παραδοχές όπως αυτή του υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη «που δήλωσε δημόσια ότι χωρίς το μνημόνιο, η χώρα θα είχε διαλυθεί», κατέληξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να νιώθει σήμερα δικαιωμένο.

Κάνοντας σαφές «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε, όμως, ότι το Κίνημα θα πρέπει και να αποφασίσει ποια γραμμή θα ακολουθήσει όταν τον Αύγουστο θα τελειώσει το μνημόνιο. «Πρέπει να συνεχίσουμε να συρόμαστε πίσω από τη γραμμή Σαμαρά – Μητσοτάκη για το αν η έξοδος θα είναι καθαρή;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι η χώρα τον Αύγουστο του 2018 θα φτάσει εκεί που θα έφτανε «με οποιαδήποτε κυβέρνηση, η οποία θα υλοποιούσε χωρίς καθυστερήσεις το μνημόνιο».

Novartis: όχι στην θεωρία περί σκευωρίας

Ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού τόνισε ότι υπερασπίζεται «με τον πιο ακραίο τρόπο» το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο αθωότητητας όσων αναφέρονται στη δικογραφία της Novartis, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνδράμει «την καταστροφική για το Κίνημα Αλλαγής θεωρία περί σκευωρίας»! Να θυμίσουμε ότι στην ίδια γραμμή - προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Φώφης Γεννηματά - είναι και ο Σταύρος Θεοδωράκης...

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, υπογράμμισε ότι στη συνείδηση των πολιτών, «σε σκευωρία τείνει να εξελιχθεί η θεωρία περί σκευωρίας. Και να γελοιοποιηθεί, όσο και η επιχείρηση να κατασκευαστεί πολιτικό μέτωπο που θα οδηγήσει σε κυβέρνηση ξανά με τη δεξιά»!

Τρίτη διερευνητική εντολή στο Κίνημα Αλλαγής

Και ο Γιάννης Ραγκούσης ελπίζει και εύχεται, όπως είπε, να πάρει μετά τις εθνικές εκλογές την τρίτη διευρενητική αλλαγή το Κίνημα Αλλαγής, όπως το έθεσε ως στόχο η Φώφη Γεννηματά. Με τη διαφορά ότι ο πρώην υπουργός έθεσε το αυτονόητο για πολλούς ερώτημα: «αν πάρουμε την 3η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που το εύχομαι, ποιον θα προτείνουμε για Πρωθυπουργό; Θα προτείνουμε τον κ. Μητσοτάκη ή όχι;». Και αν δεν προτείνει το Κίνημα Αλλαγής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που πιθανότατα – όπως εκτιμά ο Γιάννης Ραγκούσης - «θα είναι ο νικητής των εκλογών, τότε πώς περιμένουμε η ΝΔ και ο ίδιος να συμφωνήσουν;»...

Κάνοντας ένα ακόμα βήμα, ο κ. Ραγκούσης ανέβασε τους τόνους και ρώτησε εάν η χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του Κινήματος έδειξε κάτι τέτοιο, μιλώντας για ψυχολογία που αντιστοιχούσε «σαν σε συνιδιοκτήτη της παράταξής μας», όπως είπε, «που έφτασε μέχρι την πολιτική αυθάδεια να κάνει παρατηρήσεις εκ μέρους μας δε αντιπροσώπους άλλων κομμάτων» (σ.σ. στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη).

Και κατέληξε ότι η θέση που περιλαμβάνει και το όχι στην απλή αναλογική και το όχι σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και το ναι στην αυτονομία της παράταξης «δεν είναι συνεκτική», ούτε είναι ηθικό και έντιμο, όπως τόνισε, να λες στους πολίτες «δώστε μας την ψήφο σας και θα σας πούμε μετά τι θα κάνουμε»...



πηγή documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: