17.3.18

Έτσι θα σωθεί ο Παναθηναϊκός...

Αποτέλεσμα εικόνας για παναθηναικος ορκος νικηςΗ διάταξη που θα «πατήσει» για να λάβει αδειοδότηση από την UEFA...

Η παράγραφος 5 του άρθρου 57 του κανονισμού αδειοδότησης της UEFA, είναι αυτή στην οποία θα «πατήσει» ο Παναθηναϊκός για να... βγάλει τη...
θηλιά από τον λαιμό του.

Η εν λόγω παράγραφος αναφέρει πως: «Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο αδειοδοτούμενος μπορεί να αιτηθεί να εισαχθεί σε εθελούσια συμφωνία με το οικονομικό όργανο της UEFA, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ισολογισμού του». Η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει συμπεριληφθεί πάντως στον κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ, αλλά όπως αναφέρει η "Live Sport", στη Superleague υποστηρίζουν ότι μπορεί να γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από έναν πιθανό υποβιβασμό λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων του. 

Σύμφωνα με όσα λένε στον συνεταιρισμό, με την "εθελούσια συμφωνία" η UEFA δίνει τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες να χορηγήσουν μία περίοδο χάριτος τριών ετών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν "ειδικές συνθήκες", ώστε να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις. Η διοίκηση Αλαφούζου πάντως έχει καταστρώσει ένα πλάνο τριετίας για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, με στόχο την αποπληρωμή όλων των χρεών. 

Για τη διοίκηση της Λίγκας μπορεί να δοθεί στους "πράσινους" αυτή η περίοδο χάριτος, ώστε να ορθοποδήσουν και πάλι, παρότι η εν λόγω παράγραφος δεν έχει συμπεριληφθεί στον εγχώριο κανονισμό αδειοδότησης. Για να προχωρήσουν όμως οι σχετικές διαδικασίες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πρέπει να προσκομίσει στη Superleague φάκελο με στοιχεία που θα περιγράφουν την κατάστασή της. Αυτά τα στοιχεία θα δοθούν -σύμφωνα με το δημοσίευμα- μέχρι τη Δευτέρα κι έπειτα η Λίγκα θα τρέξει τις διαδικασίες για να μην "κοπεί" το Τριφύλλι. 

Στον συνεταιρισμό εξάλλου φαίνεται να έχουν πάρει... προσωπικά τη σωτηρία του Παναθηναϊκού, σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργηθούν προβλήματα συνολικά για τη διοργανώτρια κι ένα από αυτά ίσως είναι το "πάγωμα" του ενδιαφέροντος της Cosmote TV για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. 

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: