17.3.18

Η Μύκονος φτιάχνει το δικό της Baywatch...

Αποτέλεσμα εικόνας για mykonos super paradise beachΟ δήμος θα διαθέσει 248.000 ευρώ για ναυαγοσώστες...

Το ποσό των 248.000 ευρώ πρόκειται να διαθέσει ο Δήμος Μυκόνου για την κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών του νησιού με το...
απαιτούμενο προσωπικό ναυαγοσωστών.

Το παραπάνω νούμερο ίσως να μοιάζει εξωπραγματικό για τους περισσότερους Δήμους, ακόμη και τους πλέον τουριστικούς, ωστόσο, για τη Μύκονο αποτελεί ένα ρεαλιστικό ποσό που αντανακλά τις πραγματικές θερινές ανάγκες μιας παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το cyclades24.gr η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη και αφορούσε την ανάθεση υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών, με προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, η οποία θα γίνει από ιδιωτική εταιρία που θα προκύψει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες στις παραλίες της Μυκόνου θα έχουν 3μηνη διάρκεια (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος), 7 ημέρες την εβδομάδα με ωράριο από 10 π.μ. έως 15 μ.μ.

Το σύνολο της δαπάνης των 248.000 ευρώ θα καλυφθεί με ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου και πρόκειται για ένα ποσό που αποτελεί πανελλαδικό ρεκόρ στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να υπενθυμίσουμε, ότι το καλοκαίρι του 2017, ο Δήμος Μυκόνου τοποθέτησε ναυαγοσώστες σε 13 παραλίες του νησιού.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: