28.2.18

Συγκροτήθηκε η επιτροπή για τη Novartis...

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη νοβαρτιςΠοιοι την αποτελούν... 

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, που εκδόθηκε πριν από λίγο, συγκροτήθηκε η 21μελής ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τα 10 πολιτικά πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται, κατά τους...
3 προστατευόμενους μάρτυρες, στην υπόθεση Novartis. 

Αντικείμενο της επιτροπής είναι η διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ενώ, σύμφωνα με την απόφαση, θα υποβάλει σχετικό πόρισμα σε έναν μήνα από τη συγκρότησή της.

Στην επιτροπή μετέχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι ακόλουθοι 10 βουλευτές: Σία Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Δουζίνας, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Ηγουμενίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Σπύρος Λάππας, Χρήστος Μαντάς, Νίκος Παρασκευόπουλος και Βασίλης Τσίρκας.

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσωπούν οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Νότης Μηταράκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Σταμάτης. 

Την επιτροπή συμπληρώνουν οι: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Γιάννης Λαγός από την Χρυσή Αυγή, Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, Γιώργος Λαζαρίδης από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων και Γιώργος Αμυράς από Το Ποτάμι. 

Δείτε την απόφαση εδώ

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: