9.2.18

Σσσς η πατρίς κοιμάται...




"Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό", που λέει κι ο ποιητής (τώρα θα μας πείτε, πως, κολλάει ο Μπάμπης με τον Ρίτσο. Αφήστε τα. Εδώ ο Μίκης τον κατέβασε στην πλατεία και χοροπηδούσαν υπό τους ήχους της μουσικής του πολλοί και διάφοροι  και πάντως χειρότεροι -πολιτικά- από τον Μπάμπη). 
Αλλωστε το σχόλιο απόψε, μιλούσε για τα δέντρα και το δάσος.  Ποια...
είναι τα δέντρα και ποιο το δάσος? 

Κατά Μπάμπη: 

 Υπάρχει κακή πρακτική από την Novartis κι από άλλες ισως φαρμακευτικές εταιρίες.
Το σπουδαιότερο θέμα είναι το πως χειρίζονται τους γιατρούς. Κι ελπίζω, γιατί εγώ πιστεύω πως αυτό είναι το "δάσος", οτι θα ερευνηθεί. Οτι τα "δέντρα", οπου κατά την γνώμη μου είναι οι πολιτικοί και προκαλούνε τον αναβρασμό τον δικό μας και των ιδίων, είδες πόσο συγκινημένος ήταν προηγουμένως ο καλεσμένος σου. οτι τα δέντρα δεν θα κρύψουν το δάσος αυτή την φορά. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι οτι δεν θα ξανασυμβεί στην Ελλάδα αυτό που συνεβη πριν ερθει η τρόικα εδώ.
Διότι δυστυχώς οταν ηρθε η τρόικα και ειπε στον Γ. Παπανδρέου (για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση), ο οποίος προς τιμή του το έκανε, οτι πρεπει να ληφθούν μια σειρά μέτρων. Να μπούνε τα γενόσημα.
Εμεις πρεπει ως πολίτες να περιμένουμε να διαλευκανθεί το όποιο σκάνδαλο, ή οι όποιες κακές πρακτικές.
Πόσο μάλλον που η ίδια η Novartis εχει πάρει μέτρα για να αποκαλύψει εσωτερικά πλέον τις κακές αυτές πρακτικές και θέλει να σταματήσουν αυτά.

Η ίδια η δικαιοσύνη, αλλά η κανονική δικαιοσύνη, διοτι εδώ εχεις ενα κομμάτι της, το οποίο δυστυχώς, λόγω της συνάφειας που έχει με την κυβέρνηση και με τα συμφέροντα που η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει λόγω των αντιπάλων της με τις κανονικές της διαδικασίες μπορεί να ερευνήσει τα πάντα και είμαι σίγουρος, πως, αν το κάνει μπορεί να βρει πολλά ενδιαφέροντα και ιδιαιτέρως, ίσως, ανατρεπτικά για τα πολιτικά πράγματα. Αλλά με την σειρά. Πρωτα τα πραγματικά σκάνδαλα και μετά να μας προκύψουν τα πολίτικα. Μην βάζουμε το κομματικό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον του κράτους και της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: