21.2.18

Άκου να σου πω Ευκλείδη…

Το έργο (κόντρα Τσακαλώτου – Ντράγκι), το ξέρουμε. Το αφήγημα, όμως, του Μπάμπη είχε έναν άλλο μύθο, για τον(κυβερνήτη της Ευρώπης) Μάριο. Και…
όπως μας είπε: Εγώ καλά σας τα ‘λεγα (και τα ακούγατε παράλογα), καλύτερα το ΔΝΤ, παρά οι σκληροί Ευρωπαίοι.

Η Σία (καμία σχέση με την διαφήμιση: Έχω μια θεία που την λένε Σία και φοβάται την υγρασία) είχε, γι’ άλλη μια φορά, την υπομονή τον ακούσει:

Ο Τσακαλώτος έχει τις πλάτες του Eurogroup, είναι σαφές. Ο αντικαταστάτης του Ντάισελμπουμ, ο Πορτογάλος έχει πει καλά λόγια για την Ελλάδα, ενώ δικαιολόγησε την καθυστέρηση της χώρας στα δύο προαπαιτούμενα, σημειώνοντας πως δεν είναι στα χέρια της κυβέρνησης.

Όταν όμως ο Ντράγκι ακούει, ότι οι πλειστηριασμοί δεν είναι στα χέρια της κυβέρνησης λέει μα καλά, αυτοί δεν είναι που καθυστερούσαν τόσα χρόνια; Με αφήνετε μόνο μου με τον μπελά των τραπεζών. Ο Ντραγκι λέει στον Τσακαλώτο, άκου να δεις Ευκλείδη, μου είχες υποσχεθεί μια ήρεμη κατάσταση. Η άνοιξη θα ήταν πραγματική άνοιξη για την Οικονομία. Αντ’ αυτού τι βλέπω; Βλέπω ότι έχετε αρχίσει να τρώγεστε, έχετε προβλήματα και πολιτικά εμπόδια.

Και λέει, αν η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας να περάσει στη ζούλα κάποια προαπαιτούμενα, δεν θα το πετύχει.

Και είναι λογικό να γκρινιάζει. Μην ξεχνάμε, οτι έχει πάρει πάνω του όλη την Ευρώπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: