21.2.18

Το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν εξετάζουν στη Νέα Δημοκρατία...

Κυριάκος Μητσοτάκης- Ντόρα ΜπακογιάννηΑνοιχτό το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχει σήμερα στην ψηφοφορία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis αφήνει η Ν.Δ., μετά...
την απόφαση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να στηθούν δέκα κάλπες, μία για κάθε εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, εμμένει στη θέση του για μία κάλπη κι έτσι τώρα, ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ. θα συμμετάσχουν κανονικά στη συζήτηση στη Βουλή και στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, είναι πιθανό να μην πάνε μέχρι τις κάλπες.

Το ενδεχόμενο της αποχής από την ψηφοφορία είχε αφήσει ανοιχτό χθες (ΣΚΑΪ) και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη είχε χαρακτηρίσει τις 10 κάλπες «θεσμικό πραξικόπημα».

Πηγές του κόμματος ανέφεραν χθες ότι «η Ν.Δ. εξ αρχής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως και να αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης. Αυτό θα πράξει και αύριο (σ.σ.: σήμερα) στη Βουλή.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μία κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα "ναι"» και έκαναν λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης που απλά επιβεβαιώνει την αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις ανώνυμες κατηγορίες και να συνεχίσει να σπιλώνει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς της αντιπάλους».

Την ίδια ώρα και ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε χθες ότι κατέθεσε μήνυση για τις κατηγορίες της ψευδορκίας, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης, κατά των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

Είχε προηγηθεί η μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο του επιτρόπου της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλου σε βάρος δύο μαρτύρων για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ τον κύκλο των μηνύσεων είχε βέβαια ανοίξει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πέρα από τον πρωθυπουργό, τον αναπλ. υπουργό Δικαιοσύνης και δύο μάρτυρες, στρεφόταν και κατά των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση.

Παράλληλα ο πρόσφατα διαγραφείς Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε στην ΕΡΑ πως δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία «"συνασπίστηκαν" για να κάνουν μια σκευωρία», καθώς και ότι δεν πείθεται μεν μέχρι στιγμής από τα στοιχεία, αλλά «το ίδιο δεν πείθομαι και για την ύπαρξη σκευωρίας».

Σχετικά με τον ισχυρισμό της Ν.Δ. περί «σκευωρίας» δήλωσε ακόμα ότι ο κ. Μητσοτάκης «αναλαμβάνει αυτονόητα την πλήρη πολιτική ευθύνη των λεγομένων του», προσθέτοντας ότι «αν παρουσιάσει πειστικά στοιχεία, θα είμαι ο πρώτος που θα πω "ναι"», ενώ ανέφερε ότι στη θέση του κ. Γεωργιάδη θα είχε παραιτηθεί από αντιπρόεδρος «για να μην επιβαρύνω με τον τρόπο τον οποίο επιλέγω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, μια μεγάλη παράταξη».

Εξέφρασε επίσης τον φόβο «μήπως η έκφραση θέσεων από μικρές ομάδες (στο εσωτερικό της Ν.Δ.) γίνει κυρίαρχη θέση της Ν.Δ.», ευχήθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί στις διορθωτικές ενέργειες που απαιτούνται για να ξαναβρούμε τον ρόλο μας» και επισήμανε ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή είχε συμπεριλάβει τον ΛΑΟΣ, από τον οποίο προέρχονται σημερινά στελέχη της Ν.Δ., στα άκρα του πολιτικού συστήματος...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: