21.2.18

Η πολιτική υπόθεση Σαμαρά...

Αντώνης ΣαμαράςΟ πρώην πρωθυπουργός της χώρας κύριος Αντώνης Σαμαράς καταθέτει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του πρωθυπουργού της...
Ελλάδας κυρίου Αλέξη Τσίπρα. 

Αυτή η πράξη έλαβε χώρα την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση του πολιτικού σκανδάλου που έχει την επωνυμία «Novartis».

Και οι πολιτικοί και οι πολίτες, δηλαδή ολόκληρη η πολιτική κοινωνία, θέτουν το ερώτημα: Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τον κύριο Σαμαρά σ’ αυτή την πράξη του;

Αρχικώς είχε διατυπωθεί η άποψη από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το πολιτικό «σκάνδαλο Novartis» είναι «σκευωρία» η οποία έχει επινοηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξοντώσει τον πολιτικό εχθρό του.

Εάν δεχθούμε ότι πολιτική είναι η διαμάχη ανάμεσα σε «φίλους» και «εχθρούς», όπως υποστηρίζει ο Καρλ Σμιτ (Γερμανός πολιτειολόγος του ναζισμού), δεν μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός της ελληνικής πολιτικής κοινωνίας, ο κύριος Σαμαράς, να έχει αποδεχθεί αυτή την άποψη χωρίς δεύτερες σκέψεις. 

Στους αναγνώστες μας θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι κατά το διάστημα της συγκυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία και τον κοινωνικό βιόκοσμο της ελληνικής κοινωνίας, η Αριστερά σήκωσε το φορτίο σε όλα τα επίπεδα της συγκρότησης της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

Δύο μεγάλες προσωπικότητες της Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, συμμετείχαν σ’ εκείνην την κυβερνητική συλλογικότητα με αποκλειστικό στόχο το «δημόσιο συμφέρον», όπως οι ίδιοι ομολογούν, αλλά και όπως αποδείχθηκε από τα ίδια τα πολιτικά πράγματα. 

Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: