21.2.18

"Πήρα εγώ 2 εκατομμύρια ευρώ?"...



Γεωργιάδης, σε σύγχυση...
Νευρικός, εχοντας χάσει εντελώς την ψυχραιμία του. Την μία τίναζε στον αέρα τα χαρτιά και την άλλη, οι φωνές του... έσπαγαν τα αυτιά όλων όσων βρίσκονταν στην αίθουσα της ολομέλειας. 
 Η ομιλία Γεωργιάδη, από...
το βήμα του κοινοβουλίου, για το σκάνδαλο Novartis, ήταν αποκαλυστική.

«Διαφωνώ με την πρότασή σας για παραγραφή της απιστίας» είπε και απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ανεφερε: Κύριε υπουργέ, σας θεωρώ έντιμο άνθρωπο. Πείτε μου, απαντήστε, ο υπουργός κανονίζει τις τιμές; 
«Θέλω να μιλήσω επί των συγκεκριμένων κατηγορών και μετά θα πω τα γενικά».

«Πήρα 2 εκατ. εγώ και 1 εκατ. ο κ. Στουρνάρας για φανταστικά έσοδα της εταιρείας Novartis;» αναρωτήθηκε ο Γεωργιάδης αναφερόμενος στις κατηγορίες όπως έχουν κατατεθεί από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

«Το 2009 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ.ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ».

«Ο χαμηλότερος τζίρος της εταιρείας Novartis την τελευταία 15ετία είναι επί δικής μου θητείας» προσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ.Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών για το οποίο κατηγορούμαι. Και γι' αυτό δεν υπογράφω εγώ την απόφαση. Το ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν έχε τίποτα κακό το δελτίο τιμών που υπογράφει ο κ. Μπέζας» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: