26.2.18

Οι 14 επιχειρηματίες που χάνουν την προσωπική τους περιουσία...

Επιθετικά κινούνται οι τράπεζες – σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος, με στόχο την...
κατάσχεση ακινήτων και κινητών αξιών, ακόμη και έργων τέχνης, για να καλύψουν μέρος των ζημιών από δανειοδοτήσεις σε γνωστούς επιχειρηματίες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία μετόχων μεγάλων επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο ή μεταβιβάστηκαν… Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα των Σταύρου Ψυχάρη, Αντώνη Λυμπέρη, Πέτρου Κωστόπουλου, αλλά και των επιχειρήσεων Λεμονής (υποδήματα Καλογήρου που μεταβιβάστηκαν στον Φάις), Δαβαρης (Hyundai Hellas), Μηχανική Κατασκευαστική Προδρόμου Εμφιετζογλου, Γλου ( εταιρία ενδυμάτων), Σουπερμάρκετ Ατλάντικ, Euromedica Θωμάς Λιακουνάκος, Moda Bango, Αλφα Γκρισιν, Ξενοδοχείο Πεντελικον, Καρδασιλαρης (Ξηροί καρποί) και Βαλαβάνης (κατασκευαστής Νότια Προάστια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα περιουσιακά στοιχεία πέρασαν συναινετικά, όπως συνέβη με τα δυο ακίνητα του Πέτρου Κωστόπουλου σε Μύκονο και Φιλοθέη. Συγκεκριμένα το ακίνητο του πρώην εκδότη στο νησί των ανέμων πουλήθηκε 6 εκ ευρώ και σύντομα μπαίνει πωλητήριο και στην κατοικία της Φιλοθέης.

Στην περίπτωση του Αντώνη Λυμπέρη η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες (πλειστηριασμός) για την κατοικία του στην Πολιτεία.

Στο σφυρί όμως βγαίνουν το επόμενο διάστημα και τα ακίνητα του Σταύρου Ψυχάρη.

Τέλος σημειώνεται ότι στην περίπτωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου η τράπεζα πραγματοποιεί δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση έργων τέχνης (πίνακες, γλυπτά), ενώ παράλληλα γίνονται κινήσεις και στη Ρωσία για τον πλειστηριασμό ακινήτων ιδιοκτησίας της Μηχανικής Κατασκευαστικής...


enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: