21.1.18

Η Ελλάδα θα πάρει εύσημα στο Eurogroup...


...αναφέρει η "Financial Times"...

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν εύσημα στην Ελλάδα για τα πρόσφατα βήματα βελτίωσης των δημοσιονομικών εκτιμούν οι "Financial Times", σε...
δημοσίευμα για το Eurogroup της Δευτέρας.

Στην πρώτη συνεδρίαση με τον Μάριο Σεντένο στο «τιμόνι» του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών θα επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα υιοθέτησε τη συντριπτική πλειονότητα των 113 μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το πρόγραμμα, συνεχίζει το δημοσίευμα. Για να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση, που εκτιμάται στα 6,7 δισ. ευρώ, θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έλεγχος στις αρχές Φεβρουαρίου, για να διασφαλιστεί ότι έχουν ολοκληρωθεί τα μέτρα που απομένουν, γράφουν οι Financial Times. 

Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Eurogroup της Δευτέρας, οι υπουργοί θα πουν ότι η πρόσφατη πρόοδος ουσιαστικά κλείνει την τρίτη αξιολόγηση.

«Μία καθυστέρηση θα μπορούσε να μεταθέσει την έκδοση ομολόγου που η Αθήνα σχεδιάζει για τα τέλη αυτού του μήνα, που αποτελεί ένα σημαντικό βήμα». Τόσο ο Σεντένο, όσο και Ελληνες αξιωματούχοι, έχουν υποβαθμίσει τη σημασία της όποιας καθυστέρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: