10.1.18

Ο άτακτος Άνθιμος…

Εκκλησία και Σκοπιανό. Ο Ιερώνυμος δεν είναι Χριστόδουλος. Είναι ιεράρχης ηπίων τόνων. Θέλει να τα ‘χει καλά με τον γκοβέρνο. Αλλά…
οι επίσκοποι δεν πρόκειται να καθίσουν ήσυχα για το Σκοπιανό, υπογράμμισε στο σχόλιο του ο Τάκης Χατζής κι έφερε για παράδειγμα τον Άνθιμο στην Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη, όμως, αυτά τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, δεν πρέπει να τα λύνει η εκκλησία. Υπάρχει κυβέρνηση που έχει ψηφιστεί για να παίρνει αυτές τις αποφάσεις.

Πιο αναλυτικά:

Θα το συνεχίσει το θέμα η εκκλησία. Έχει βγάλει και μια ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος, η οποία λέει ότι το όνομα Μακεδονία δεν το δεχόμαστε. Και δεν θα το δεχτεί.

Ανεξάρτητα από τον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος ηπίων τόνων και χαμηλού προφίλ - είναι και με τον γκοβέρνο, θέλει να τα έχει καλά και με αυτήν και με τις άλλες κυβερνήσεις, δεν είναι Χριστόδουλος είναι διαφορετικός χαρακτήρας – υπάρχουν επίσκοποι, οι οποίοι δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι.

Ο Άνθιμος για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να κάτσει ήσυχα.

Είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν στην κυβέρνηση. Υπάρχουν μητροπολίτες που είναι έξω αριστερά στην εκκλησία, ακτιβιστές.

Δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Θα πρέπει βέβαια κι αυτοί να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι οι πολίτες ψηφίζουν μία κυβέρνηση για παίρνει αποφάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: