21.1.18

Και έφιπποι Κρητικοί «μακεδονομάχοι»...


...στο συλλαλητήριο...

Με άλογα, παραδοσιακές φορεσιές και μεγάλες δόσεις «κρητικής λεβεντιάς» συνοδεύουν την παρουσία τους στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία περίπου 50 κρητικοί που...
βρίσκονται ήδη από το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Κρατώντας ένα πανό με το βαρύγδουπο σύνθημα «Όταν κυβερνούν προδότες, φταίνε οι πατριώτες» φωτογραφήθηκαν με τα άλογά τους μπροστά στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες (σε μια κίνηση που έμοιαζε αρκετά με τις φιέστες της Χρυσής Αυγής στον ίδιο χώρο).

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, το πρόγραμμα περιελάμβανε φωτογράφηση στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. 

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο και τραγούδησαν το «πότε θα κάνει ξαστεριά» τονίζοντας συνεχώς σε δηλώσεις τους τις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τους Κρητικούς με τους Μακεδόνες.

Μεταξύ των βασικών ομιλητών στο συλλαλητήριο θα είναι ο ιερέας Ανδρέας Κεφαλογιάνννης εφημέριος των Ανωγείων και λάτρης της δημοσιότητας. Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook πήρε αποστάσεις από τις ακραίες φωνές (βλ. Χρυσαυγίτες) που ξέρει ότι θα τον χειροκροτούν μόλις βρεθεί στο βήμα τονίζοντας πως ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ ακραίος. (σ.σ. ίσως εκτός από τη φορά που μιλώντας στο BBC έλεγε πως αν κανείς πειράξει τη σημαία στην πλατεία του χωριού δε θα φύγει ζωντανός από τα Ανώγεια...).

Σε κάθε περίπτωση πάντως η κρητική αντιπροσωπεία  έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της μεταφέροντας τον παλμό του νησιού, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα μέλη της. Ζητούμενο είναι όμως το κατά πόσο η στάση και η παρουσία τους απηχούν όντως τον παλμό των 700.000 κατοίκων της Κρήτης που σε καμία από τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις δεν πριμοδότησε  τα κόμματα που επένδυαν στον εθνικισμό και την ακραία ρητορική. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: