5.1.18

Σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων...

Αποτέλεσμα εικόνας για Συριζα Γραφεία
... η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό...
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Στο...
επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπου αποτυπώθηκε η θέση του κόμματος για σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων. Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της ΚΕ του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή της νωρίτερα την Παρασκευή στο Πρώτο Πρόγραμμα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μετά από 25 χρόνια υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο μας το κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, που δεν ήταν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο ζήτημα, έκανε μεθοδευμένες κινήσεις και αυτές θα συνεχίσει και την επόμενη περίοδο ώστε να υπάρξει λύση».

Η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι ο Συνασπισμός και μετέπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ πάγια υποστήριζε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και συμπληρώνει ότι «αυτή ήταν η θέση του, που μετά έγινε και εθνική θέση, όταν το 2007 διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι».

Υπογράμμισε ότι «ο κ. Καμμένος ήταν σαφής χτες στις δηλώσεις του, ότι στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση για να υπάρξει λύση και αυτές έκλεισαν και τα στόματα σε όσους ονειρεύονταν για μια ακόμη φορά ενδοκυβερνητικές κρίσεις εξαιτίας του θέματος της ονομασίας της γείτονος χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: