31.1.18

«Α λα γαλλικά» η σημερινή τηλεοπτική μονομαχία...

Αναστασιάδη - Μαλά...

Τέσσερις μέρες πριν από τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των προεδρικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, οι...
δύο «μονομάχοι», Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς, θα πάρουν μέρος σε ζωντανή τηλεοπτική αναμέτρηση.

Το debate θα γίνει σε τηλεθάλαμο του ΡΙΚ, από το οποίο θα παίρνουν σήμα τα ιδιωτικά κανάλια. Η συζήτηση θα αρχίσει στις 20:30 και θα ολοκληρωθεί στις 22:30 ώρα Ελλάδος.

Ερωτήσεις θα υποβάλουν οι διευθυντές ειδήσεων του ΡΙΚ, του ΑΝΤ1, του TVOne και του Sigma, ενώ τιμής ένεκεν, την συζήτηση θα συντονίζει ο διευθυντής ειδήσεων του Alfa, Γιώργος Τσαλακός.

Οι κανόνες για την συζήτηση συμφωνήθηκαν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις των διευθυντών ειδήσεων των πέντε καναλιών και εκπροσώπων των επιτελείων των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με την διαδικασία, η οποία συμφωνήθηκε με βάση το γαλλικό μοντέλο debate, δεν θα υπάρχει χρονόμετρο για κάθε ερώτηση. Θα υπάρχει, όμως, χρονόμετρο που θα μετρά τον συνολικό χρόνο κατά τον οποίο θα τοποθετείται ο κάθε υποψήφιος.

Η συζήτηση θα γίνει σε δύο γύρους, ο ένας για το Κυπριακό, την εξωτερική πολιτική και την ενέργεια, και ο δεύτερος για την εσωτερική διακυβέρνηση και την οικονομία.

Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να τοποθετηθεί εντός είκοσι λεπτών. Προς τους υποψηφίους θα υποβάλλεται κοινή ερώτηση και θα τους παραχωρείται χρόνος δέκα λεπτών, ώστε να τοποθετηθούν και να γίνεται ελεύθερη συζήτηση...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: