31.1.18

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Χίο...

Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:30 την Τετάρτη, με...
αφορμή την πολιτική εκδήλωση της ναζιστικής οργάνωσης με τίτλο «To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής». Όπως αναφέρει το Αντιφασιστικό Μέτωπο «Η Χίος μάς χωρά όλους, όχι όμως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που έρχονται να ρίξουν το δηλητήριό τους στο νησί, αξιοποιώντας την παρατεταμένη ατιμωρησία τους».

Την Τετάρτη στις 18:30, στην πλατεία Βουνακίου, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Χίου καλεί τους κατοίκους της πόλης σε αντιφασιστική συγκέντρωση, την ίδια ώρα που σε ξενοδοχείο της πόλης έχει προγραμματιστεί πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με θέμα «To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής», με ομιλητές τον βουλευτή και υπόδικο στη δίκη της οργάνωσης, Γιάννη Λαγό, και τον ευρωβουλευτή, Γεώργιο Επιτήδειο.

Η ανακοίνωση τονίζει πως δεν χωρούν στο νησί οι φασίστες που θέλουν να ρίξουν δηλητήριο στο νησί, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά και δίνουν άλλοθι στον φασισμό. Υπογραμμίζουν πως ο φασισμός νικιέται στον δρόμο και στην καθημερινή ζωή.

«Η Χίος μάς χωρά όλους, όχι όμως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που έρχονται να ρίξουν το δηλητήριό τους στο νησί, αξιοποιώντας την παρατεταμένη ατιμωρησία τους. Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων, που παράγουν μαζική φτώχεια και οι εγκληματικές πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης, που εγκλωβίζουν χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά, δεν θα πρέπει αν αποτελέσουν άλλοθι για να ριζώσει στο νησί ο φασισμός και η μισαλλοδοξία. Ο φασισμός νικιέται ενωτικά και δημοκρατικά, ο φασισμός νικιέται στον δρόμο και στην καθημερινή ζωή».

https://left.gr/sites/left.gr/files/xios-anepithymhtoi-sm.jpg
Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή του, το δημοτικό συμβούλιο Χίου κήρυξε «ανεπιθύμητα» στο νησί τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης . Στο σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου επισημαίνεται ότι «η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού και ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο. Η Χίος της εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας»...
 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: