18.1.18

Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν πλοίο στον Πειραιά...

«Γκρέμισαν» τον «Κόκκινο Αγγελο» στο Π.Φάληρο; (Bίντεο)...

Ακυβέρνητο πλέει στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά το επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου» από...
νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οπότε και παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.

Το πλοίο βρίσκεται περίπου 4 ναυτικά μίλια νότια νοτιοδυτικά του λιμανιού και στο σημείο βρίσκoνται ήδη δύο ρυμουλκά, ενώ σπεύδει κι ένα δεύτερο, αναφέρει το ant1news.gr.

Το καράβι βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά και δεν υπάρχει κανένας επιβαίνοντας εντός αυτού.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Οι άνεμοι «γκρέμισαν» τον «Κόκκινο Αγγελο» του Παλαιού Φαλήρου;

Γκρεμισμένος βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ο «Phylax» του Παλαιού Φαλήρου.

Το κόκκινο γλυπτό, το οποίο είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων έπεσε από το βάθρο που είχε τοποθετηθεί.

 
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, μιλώντας στο «Θέμα», υποστήριξε ότι η πτώση του προήλθε από ανθρώπινο χέρι

Θυελλώδεις άνεμοι επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ναύπλιο με αποτέλεσμα να ξεριζώσουν δέντρα τα οποία καταπλάκωσαν αυτοκίνητα μέσα στην πόλη.

Στην οδό Κύπρου, στο κέντρο του Ναυπλίου, τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μεγάλα πεύκα, ενώ δέντρα έπεσαν αποκλείοντας την παραλιακή οδό στον δρόμο προς το Κιβέρι, όπως αναφέρει ο enikos.gr

Επίσης, τέντες και κατασκευές σπιτιών υπέστησαν ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους.

Πάνω από 30 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική

Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 30 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων από τους δρόμους της Αττικής και πάνω από είκοσι από τη Στερεά Ελλάδα και το Άργος.  


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: