21.1.18

Ζαχαριάδης: Έχουμε στρατηγική για το Σκοπιανό...





«Προχωράμε με αποφασιστικότητα για το Σκοπιανό. Διαπραγματευόμαστε όλα τα ζητήματα που είναι ανοιχτά», τόνισε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Kωστας Ζαχαριάδης, στην εκπομπή "Ακραίως" του Τάκη Χατζή, με αφορμή τις επαφές που γίνονται για την ονομασία της πΓΔΜ.


«Προσπαθούμε να...
βρούμε μία λύση για τη χώρα. Η Ελλάδα έχει στρατηγική να λύνουμε τα ζητήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Διαπραγματευόμαστε όλα τα θέματα που είναι ανοιχτά εδώ και δεκαετίες».
«Ασφαλώς είναι και το όνομα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε επίσης. 

Ο Ζαχαριάδης αναγνώρισε, πως, ανέκαθεν τα οικονομικά σχετίζονταν με τα γεωστρατηγικά και, πως, «η Ελλάδα παρά τη χρεοκοπία, είναι η πιο ισχυρή δύναμη, ο ρυθμιστής στην ευρύτερη περιοχή».

«Το πρόβλημα δεν είναι τη κυβέρνησης, ή του Αλ. Τσίπρα. Το πρόβλημα είναι τη χώρας», σημείωσε.

 Από πλευρά του ο Μακάριος Λαζαρίδης (ΝΔ), ανέφερε, πως, «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με μυστική διπλωματία».

Υποστήριξε, πως, «δεν ξέρουμε τι συζητά η ελληνική κυβέρνηση» ενώ θύμισε οτι «κατ' εντολήν του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωνε τα κόμματα».

Πρόσθεσε μάλιστα πως στο Βουκουρέστι «ο κ. Καραμανλής πέτυχε μια τεράστια εθνική επιτυχία». 


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος δηλωσε, πως, «δεν είναι μόνο το ονοματολογικό, είναι και μια σειρά άλλων θεμάτων».

«Η κυβέρνηση έκανε ότι δεν έπρεπε να κάνει άνοιξε ένα θέμα χωρίς να έχει θέση», τόνισε.

«Η συνέντευξη Νίμιτς κάνει αναφορά σε Μακεδονικό έθνος και Μακεδονική γλώσσα. Πρόκειται για όρο μη επίλυσης. Ο κ. Νίμιτς τα θεωρεί δεδομένα και λυμένα. Παραχωρεί κάτι που είναι στο τραπέζι ακόμα», είπε.

«Η Ελλάδα έχει σύνολο θεμάτων με τα Σκόπια δεν είναι μόνο το όνομα. Αν ο κ. Νίμιτς θεωρεί τα άλλα δεδομένα και θεωρεί ότι μόνο πρόβλημα είναι το όνομα τότε η Ελλάδα αυτό δεν πρέπει να το δεχθεί», σημείωσε. 

Χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ στα Σκόπια και το γεγονός πως ο Γενς Στολτενμπεργκ ξεκαθάρισε οτι χωρίς λύση για το όνομα δεν υπάρχει περίπτωση ένταξης στη Συμμαχία. 

«Αν η κυβέρνηση διασπά το θέμα του Σκοπιανού να μην περιμένουν στήριξη, τουλάχιστον από εμάς», ξεκαθάρισε. 

«Αρνητικό το ΥΠΕΞ να μετράει 'κεφάλια' στη Βουλή για το Σκοπιανό» είπε επίσης ο Λοβέρδος 

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: