17.1.18

Στον πάγο ο ανασχηματισμός...

Φρένο βάζει η κυβέρνηση στα σενάρια που διακινήθηκαν εσχάτως σε μερίδα του Τύπου περί επίσπευσης του ανασχηματισμού λόγω της υπόθεσης με την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι. Ο...
πρωθυπουργός, όπως είχε εξαρχής αποφασίσει, ασχολήθηκε χθες με το θέμα του προερχόμενου από τους ΑΝ.ΕΛΛ., υφυπουργού Παιδείας, κάνοντας αποδεκτή την παραίτησή του.

Ο πρώην -πλέον- υφυπουργός είχε συναντηθεί το βράδυ της Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή, όπου -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- συζήτησαν σε φιλικό κλίμα και κατέληξαν ότι ο κ. Ζουράρις δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται σε κυβερνητική θέση.

Το δεδομένο που απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού «εδώ και τώρα» είναι η ανακοίνωση εκ μέρους του μεγάρου Μαξίμου ότι τις αρμοδιότητες του παυθέντος κ. Ζουράρι αναλαμβάνει ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Γεγονός που σημαίνει ότι η θέση καλύπτεται εκ των ενόντων και άρα δεν υφίσταται η εκδοχή της άμεσης υλοποίησης ευρύτερων διορθωτικών ενεργειών στο κυβερνητικό σχήμα.

Ως εκ τούτου, αν και εφόσον υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα στην κυβέρνηση, αυτές θα γίνουν μετά την πλήρη και τυπική ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά την προσχώρησή της στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου με διαδοχικές παρεμβάσεις της στα ΜΜΕ διευκρίνισε ότι η απόφασή της ήταν προϊόν προσωπικής της βούλησης και δεν προϋπήρξε καμία συνεννόηση με τον πρωθυπουργό ή άλλον κυβερνητικό παράγοντα.

Πρόσθεσε ότι συνεκτίμησε μια σειρά από στοιχεία που αφορούν την πορεία της χώρας και τις προοπτικές της οικονομίας, ενώ φανέρωσε το ενδιαφέρον της να θέσει υποψηφιότητα με το κυβερνών κόμμα στις προσεχείς εκλογές «αν με θέλει ο πρωθυπουργός» (Ρ/Σ «Στο Κόκκινο»)...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: