21.1.18

Και προσευχή (!) για το Σκοπιανό...


Οπως διαβάζουμε στο thestival:

Παρά την ξεκάθαρη θέση του ενάντια στη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να...
παραστεί στο σημερινό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ωστόσο, ο Μητροπολίτης κάλεσε τον λαό σε πανστρατιά προσευχής για τη Μακεδονία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί απο νωρίς στον ναό για τη θεία λειτουγία και την προσευχή που θα ακολουθήσει, ενώ κι επίσημοι βρίσκονται ήδη στην εκκλησία.

Μεταξύ αυτών ο πρώην υφ. Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στρατηγός εν αποστρατεία, Φραγκούλης Φράγκος και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Το "παρών" δίνει επίσης αντιπροσωπεία των Κρητικών που κατέφτασαν χτες από το νησί για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00, στο Άγαλμα του Μ. ΑΛεξάνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: