21.1.18

Αυτό μας έλειπε τώρα...


...η ΕΡΤ να δείχνει live τους μακεδονομάχους...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Κουρνιαχτός μεγάλος σηκώθηκε στα social media γιατί η ΕΡΤ δεν συνδέθηκε να δείξει απευθείας το συλλαλητήριο, με τους χρυσαυγίτες, τους ακροδεξιούς και τους λοιπούς Άνθιμους να...
διαδηλώνουν με τα λάβαρα και τις σημαίες. 

Λες και δουλειά της ΕΡΤ είναι να παρουσιάζει σε live μετάδοση τα (όποια και αν είναι αυτά) συλλαλητήρια. Μήπως να δείξει και τη συγκέντρωση που θα κάνει (έκανε;) η Χρυσή Αυγή π.χ. για τα Ίμια; 

Το θέμα συζήτησης είναι ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε η ΕΡΤ στις ειδήσεις της το συλλαλητήριο και πως θα το παρουσιάσει στα δελτία της. Αν το ξεπετάξει χωρίς να του δώσει το χρόνο που του αξίζει τότε κι εγώ μαζί σας, να την κατακρίνουμε. Ειδάλλως δεν έχει νόημα να συζητάμε για την μη απευθείας μετάδοση ενός συλλαλητηρίου που κράτησε τρεις ώρες, τίγκα στις εθνικιστικές ομιλίες και τις κιτς παρουσίες (όχι ότι δεν υπήρχαν κι αγνοί πατριώτες). Θα μπορούσε ωστόσο να διακόψει για λίγο το πρόγραμμά της η ΕΡΤ3 δείχνοντας εικόνες από τη συγκέντρωση και μεταφέροντας την είδηση. Τύχαινε πάντως να ακούω ραδιόφωνα από τη Θεσσαλονίκη εκείνες τις ώρες και δεν αντιλήφθηκα κάποιο... οργασμό.

Σημειώστε πάντως πως ούτε τα ιδιωτικά κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να δείξουν το συλλαλητήριο. Στο Βεργίνα TV το πέτυχα μόνο, στο Ionian channel (αναμετάδοση) και δεν ξέρω και που αλλού. 

Αποτελούσε μεγάλο γεγονός το συλλαλητήριο; Τεράστιο θα έλεγα και με την πολιτική του σημασία. Επρεπε η ΕΡΤ να το δείξει απευθείας; Φυσικά και όχι. Και το ίδιο θα έλεγα αν είχαμε και μία μεγάλη συγκέντρωση της Αριστεράς για το θέμα. Δεν είναι δουλειά της ΕΡΤ αυτή. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: