20.1.18

Η κόρη του Ρασούλη εχει πάρει τα πιο απειλητικά μηνύματα...


... από «Χρυσαυγίτες, Νταλαριστές και Σφακιανακιστές»...
Εδώ είναι της Ρασούλη. Συναντώ τη Ναταλία σε έναν...
πανέμορφο πολυχώρο στο Μαρούσι, τη «Βαβέλ», που έχει φτιάξει μαζί με τον σύζυγό της. Είναι προσιτή, άμεση και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Θαυμάζω ιδιαίτερα τους ανθρώπους που μιλούν αυθόρμητα, χωρίς να σκέφτονται να στρογγυλέψουν τις γωνίες, για να γίνουν αρεστοί. 
Στις ώρες που πέρασα με τη Ναταλία Ρασούλη, άκουσα ιστορίες από τον πατέρα της, τον σπουδαίο συγγραφέα, τραγουδιστή, στιχουργό και δημοσιογράφο Μανώλη Ρασούλη, αλλά και τον Τζίμη Πανούση. 
Επίσης, μίλησε για τον Νταλάρα, τη Χρυσή Αυγή και το #metoo - δεν χαρίστηκε σε κανέναν.

VICE: Πού μεγάλωσες;
Ναταλία Ρασούλη: Γεννήθηκα στο Λονδίνο. Εκεί ζούσαν οι γονείς μου τότε. Ο μπαμπάς μου ήταν εργάτης στο εργοστάσιο Marks & Spencer - έριχνε το βούτυρο στις σοκολάτες, αυτή ήταν η δουλειά του. Ήταν σκληρά χρόνια, δύσκολα στην ξενιτιά. Στην Ελλάδα ήταν η Χούντα. Ο πατέρας μου ήταν στο τροτσκιστικό κίνημα της Αγγλίας. Με ονόμασε Ναταλία από το όνομα της γυναίκας του Trotsky.



Στην Ελλάδα πόσο χρονών ήρθες;
Ήμουν μωρό, δηλαδή δεν έχω τα βιώματα από την Αγγλία - πήγα πολλές φορές, βέβαια, μετά. Όμως πήρα την υπηκοότητα, είμαι Βρετανίδα υπήκοος. Τους τιμώ και τους ευγνωμονώ που μου φέρθηκαν πολύ τίμια ως παιδί δύο μεταναστών, επειδή εδώ αρνούνται να δώσουν την ιθαγένεια στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών, ανθρώπων που δουλεύουν εδώ, που πληρώνουν φόρους. Η Αγγλία φέρθηκε πολύ εντάξει.

Πού εγκατασταθήκατε στην Ελλάδα;
Πήγαμε σε διάφορα σπίτια, στα Πατήσια, στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ουσιαστικά μεγάλωσα στο Παγκράτι, στο Μετς. Πήγα σχολείο πίσω από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ποιο ήταν το πρώτο όργανο που έπιασες στα χέρια σου ως παιδάκι;
Ξεκίνησα να πατάω τα πλήκτρα του πιάνου αρχικά, όταν ήμουν πέντε ετών. Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ο καθένας μετά είχε τους συντρόφους του και είχα την τύχη να έχουν και συντρόφους που με επηρέασαν πολύ θετικά στη ζωή μου. Όπως ας πούμε, από τη μεριά του μπαμπά μου, η Βάσω Αλαγιάννη, που ήταν πολύ γλυκιά, μου φέρθηκε εξαιρετικά και ακόμη την αγαπάω, τη λατρεύω. Αλλά και ο Θανάσης, ο σύντροφος της μητέρας μου, με τον οποίο ζούσαν και μαζί, ο οποίος ήταν μουσικός, πιανίστας και ουσιαστικά εκείνος μου έβαλε τα χέρια στο πιάνο πρώτη φορά, όσο περίεργα και αν σου φαίνεται.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη Ρασούλη, ΕΔΩ...

πηγη VICE

Δεν υπάρχουν σχόλια: