15.12.17

Τσίπρας: Θα συζητήσουμε τον τρόπο εκλογής του αρχιμουφτή στη Θράκη...

Τσίπρας: Ναι, θα αλλάξουμε τον τρόπο εκλογής του αρχιμουφτή στη Θράκη
"Βγαίνουμε από την κρίση κρατώντας την κοινωνία όρθια" (BINTEO)...
«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα, που αποτελεί οιωνό/σημάδι της εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, με την...
κατάθεση του κοινωνικού μερίσματος»

Ιδιαίτερη μέρα που αποτελεί σημάδι της εξόδου από την κρίση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας την Παρασκευή.
«Σήμερα ένα 1.300.000 νοικοκυριά έχουν δει στους λογαριασμούς τους το κοινωνικό μέρισμα. πρόκειται για λίγο πάνω απ΄ το 30% του πληθυσμού- θα ανέβει αυτό γιατί η πλατφόρμα θα ανέβει. Είναι σημαντική ουσιαστικά και συμβολικά εξέλιξη. Το μέρισμα πηγαίνει σε κείνους που το έχουν ανάγκη. Στο ένα τρίτο του πληθυσμού που καλύπτει το όριο της φτώχειας» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Νομίζω ότι είναι μια πολύ συμβολική εξέλιξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του υπουργείου Οικονομικών, τα τεχνικά κλιμάκια, που έστησαν τον μηχανισμό για δίκαιη κατανομή του κοινωνικού μερίσματος» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Σήμερα έχουμε επίσης ράλι αποκλιμάκωσης των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Βρισκόμαστε σε αντίστοιχο επίπεδο με τον Δεκέμβριο του 2006, που δεν υπήρχε καν ελληνική κρίση. Θέλουμε αυτή η τάση να γίνει μόνιμη και σαφής η προοπτική εξόδου από τα μνημόνια. Η Ελλάδα φαίνεται ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές αντίστοιχη με εκείνη των εποχών προ κρίσης. Θέλουμε ακόμη πιο πολύ να πέσουν οι τιμές των ομολόγων. Αυτά είναι δύο θετικά σημάδια ότι βγαίνουμε από την κρίση. Βγαίνουμε από την κρίση κρατώντας την κοινωνία όρθια»

Ερωτηθείς μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας απάντησε για την εκλογή του αρχιμουφτή στη Θράκη: «Η συζήτηση που αφορά πώς θα μπορέσουμε να αμβλύνουμε υπαρκτές αντιθέσεις στο χώρο της μειονότητας που έχουν να κάνουν με το ότι μεγάλο τμήμα της δεν αναγνωρίζει τον επίσημο θρησκευτικό ηγέτη που αναγνωρίζει η ελληνική πολιτεία. Αυτό είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: