15.12.17

Οι «γαλάζιοι» μνηστήρες της Φώφης...

Αποτέλεσμα εικόνας για Φωφη ΜητσοτάκηςΠαραδόξως, η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή στο συνέδριο της ΝΔ που ξεκινά το Σάββατο μπορεί και να είναι ο...
χαιρετισμός που θα απευθύνει η Φώφη Γεννηματά. Πόση “άβυσσος” εξακολουθεί να την χωρίζει, ή να μην την χωρίζει, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Και πόσο ισοβαρής είναι τελικά η πολιτική των “ίσων αποστάσεων” απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;

Προφανώς ευθείες απαντήσεις δεν θα υπάρξουν, ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο, ούτε έως τις επόμενες εκλογές. Στη Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, αποτελεί στρατηγική επιλογή το ερώτημα “με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε” να μείνει ανοιχτό έως ότου ανοίξουν οι κάλπες. Υπό το φως όμως και των τελευταίων δημοσκοπήσεων, το νεοσύστατο “Κίνημα Αλλαγής” (νυν Δημοκρατική Συμπαράταξη και πρώην ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αποκτά κεντρική θέση στους εκλογικούς και μετεκλογικούς σχεδιασμούς τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.


Το 10,1% που δίνουν οι τάσεις της MRB στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς σίγουρα δεν συνιστά άλμα και πολύ περισσότερο ρεύμα, εμπερικλείει όμως μια δυναμική τρίτου κόμματος που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Τόσο από την ΝΔ που βλέπει την συσπείρωσή της να πιάνει “οροφή” χωρίς να της διασφαλίζει αυτοδυναμία, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ που μειώνει μεν την διαφορά αλλά δεν δείχνει να ανακτά – προσώρας τουλάχιστον – συμπαγείς διαύλους επικοινωνίας με τους αποστασιοποιημένους ψηφοφόρους κεντροαριστερής προέλευσης.

Η “ψήφος ανοχής”

Η εικόνα αυτή εξηγεί εκ των πραγμάτων πολλές κινήσεις και σενάρια. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης υπήρξαν δημοσιεύματα που “διάβασαν” στις “Τάσεις” της MRB κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ανοχή της Φώφης. Είναι ένα σενάριο που διακινείται έντονα το τελευταίο διάστημα μεταξύ συγκεκριμένων διαύλων Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη, καίτοι κατά ορισμένες πλευρές η δημοσιοποίησή του μπορεί απλώς να συνιστά και... πυρπόλησή του.

Διαβάστε ολόκληρο το κειμενο από το tvxs, EΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: