11.12.17

Δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ...

για γκρεμισμένα σπίτια οι σεισμοπαθείς της Λέσβου...

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου θα έχει εκδώσει την απόφαση σχετικά με το έντυπο που πρέπει να...
υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018 όσοι υπέστησαν ζημιές από τις σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω.  

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, παραχώρησε συνέντευξη στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos της Νέας Υόρκης και τόνισε πως μέχρι την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου θα εκδοθεί απόφαση σχετικά με το έντυπο που πρέπει να υποβάλουν και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2017 και 2018 όσοι υπέστησαν ζημιές από τις σεισμούς στη Λέσβο και στην Κω.

Δήλωσε ότι όσοι υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς στα δύο αυτά νησιά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ΔΟΥ μαζί με τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν τη ζημιά των ακινήτων τους. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ των περιπτώσεων αυτών και όπου έχει καταβληθεί ο φόρος να επιστραφεί.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή των ακινήτων τους θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση Ε9 και ότι εάν το κάνουν έως το τέλος του έτους, δεν θα τους επιβληθεί πρόστιμο για την εκπρόθεσμη δήλωση.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ενίσχυσης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των φορολογικών αρχών και όσων επενδύουν στην Ελλάδα είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός στη Βρίσα της Λέσβου είχε χαρακτηριστεί ως «παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο» από τους μετεωρολόγους, ενώ στα 550 υπολογίζεται ο αριθμός των «κόκκινων» και «κίτρινων» σπιτιών...


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: