11.12.17

Συζήτηση για το ελληνικό χρέος...

στη Νέα Υόρκη...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει για τη χώρα μας το Συνέδριο της Capital Link που ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι σήμερα ο...

βασικός ομιλητής, ο οποίος αύριο θα παραβρεθεί σε ειδική συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης για τη μέρα της Ελλάδας, ενώ έχει προγραμματίσει και σειρά επαφών με σημαντικούς επενδυτικούς παράγοντες.

Παρόντες στο Συνέδριο θα είναι και η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Νικολά Τζιαμαρόλι από τον ESM και ο Ντέκλαν Κοστέλο από την Κομισιόν.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του Real.gr στο περιθώριο του Συνεδρίου θα υπάρξει συνάντησή τους και με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών για το ελληνικό χρέος και τον οδικό χάρτη για την τέταρτη αξιολόγηση και τον τρόπο εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται επίσης και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος αμέσως μετά το Συνέδριο θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος.

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν τις ιεραρχήσεις της Επιτροπής Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών που είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ. Οι δύο υπουργοί μάλιστα συναντώνται για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα.

Στο Συνέδριο, πάντως Συμμετέχουν και άλλοι Έλληνες επίσημοι, όπως η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής...

Πηγή: Real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: